Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Винаги ще има хора, които ще искат да имат свое място в интернет. Някакъв сайт, блог или форум, реално много хора не знаят какво точно искат и как да го направят, но искат :)

Вдъхновението за тази тема дойде от една публикация в блига да СуперХостинг:

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазинhttps://blog.superhosting.bg/website-not-only-for-ecommerce.html

Статията започва с цитата:

Цитирай

Никога не съм се замислял/а да имам сайт. Аз не търгувам с нищо. Какво ще го правя този сайт?

Според мен това с онлайн търговията е нещо ново, през годините много хора си правиха блогове и форуми, дори някой от модераторите в този форум са имали или имат собствен форум, който развиват. След големия бум на социалните мрежи създаването на собствено пространство замря и се родиха фейсбук групите, страниците, инфлоенсърите - стана много по-лесно да се показваш и да имаш "собствено място". 

За мнозина фесбук е и платформа за правене на пари по много начини, онлайн търговия, предлагане на различни услуги, намиране на почасова работа и много други. За пример ще дам ФБ групата: Фрийлансъри (Свободни професии) / Freelancers - където всеки ден се търсят различни специалисти и хора от всички области си намират работа, нови работодатели и каквото се сетите.

Но в крайна сметка тези социални мрежи колкото и да са обществени, те са собственост на огромни корпорации и могат да изчезнат всеки момент, както Google си закри своята социална мрежа Google + (от март месец вече няма да съществува), така и Facebook може да затвори и закрие всяка една група и страница и информацията в нея. За това и форум като този продължават да живеят и да имат самостоятелност, която ни позволява да се развиваме. Тук информацията остава и през годините развихме много теми, цитират ни по различни научно-популярни предавания и различни специалисти и експерти пишат или са писали.

Та да се върнем да въпроса с видовете сайтове. Всяка страница в интернет може да се нарече сайт, но по-коректно е да използваме като име неговото предназначение, а именно:

#1 Блог
#2 Сайт портфолио
#3 Обучителен сайт
#4 Сайт за новини
#5 Форум
#6 Сайт за благотворителни каузи

Подробно може да се запознаете видовете сайтове тук: https://blog.superhosting.bg/website-not-only-for-ecommerce.html

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Идеята човек да има собствен сайт е привлекателна.  Като изключим обаче т.2 (Сайт портфолио), останалите точки могат да се свържат по-скоро с някакво хоби или страст на дадения човек, а не толкова с работата му.  С други думи иска се отдаденост, а поддържането на сайта да става заради самата идея, а не толкова като "бизнес начинание" или с очакване за директна финансова възвращаемост.  Ако се случи сайтът да стане финансово печеливш е ОК, но ако няма постъпления това не трябва да е драма.

Това не означава, че понякога не се "случват чудеса". БГ мамма например тръгва като идеен проект и средство за взаимопомощ, а в момента е бизнес, който при това никак не е лош. Повечето блогове, форуми, обучителни сайтове и т.н. обаче си остават начинания с идеална цел. 

Естествено има разни сайтове които нямат никакво смислено съдържание, а единствената им цел е потребителите които се озоват там по случайност  да цъкат по реклами на Гугъл или някакви други рекламни мрежи. Тези сайтове обаче са съвсем различна категория.

  • Харесва ми! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрирай се или влез в профила си, за да коментираш.

Трябва да имаш регистрация, за да може да коментираш.

Регистрирай се!

Регистрацията на нов акаунт в нашата общност е много лесно!

Нова регистрация!

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×