Отиди на
Форум "Наука"

Енергиини вампири


Recommended Posts

  • Потребител

Има ли ги според вас и какво са.Идеята за темата се роди от дискусията - Добро и Зло.

Като начало ще споделя част от любима книга.

В съвременната медицина няма направление, което да изследва вампиризма като социално явление и болест. Все още няма и критерии на оценка, според които може да се постави диагноза кои хора са енергийни вампири и какво лечение им е необходимо. Бихме могли да кажем, че днес тази празнота в науката се заема от кармическата медицина, която изучава невидимите енергийни връзки между хората.

В митологията и окултизма понятието вампиризъм се разбира като безсмъртие чрез кражба на човешки живот.

В славянските народни поверия “вампир” означава мъртвец, излязъл от гроба, за да смуче кръв от живите хора. В кармическата медицина “енергийни вампири” се наричат тези хора, които съзнателно отнемат жизнените сили на жертвите си, станали техни донори.

Китайците наричат жизнените сили “ци”, японците “ки”, а индийските йоги – “прана”. У нас е популярен терминът “биополе”. Съвременната медицина работи с общото определение “психическа енергия”. Нарушенията в психическото състояние на човека психолозите наричат: срив и стрес, афект и раздразнение, психически кризи.

“Не се ядосвайте!” – съветва лекарят. “Бъдете спокойни” – казва психологът, но и двамата забравят, че между нас съществуват хора, които умишлено ни тласкат към психически сривове, тъй като това е единственият начин, по който те могат да се доберат до жизнените ни сили, а след това да ги отнемат.

По правило след контакт с вампир възниква усещането за пълна загуба на жизнените сили и доброто настроение, а в душата се загнездва чувството на пустота, обида и пропиляно време. Навярно всеки от нас може да си припомни взаимоотношенията с хора, които са оцветени в черно.

В Светото Писание се казва: “Нито крадците, нито злодеите, пияниците или злословниците, нито хищниците ще наследят царството Божие”.

Бог нарича “хищници” вампирите. “Измежду вас ще въстанат вълците и ще ви унищожат” – така библейската мъдрост разкрива истината за вампиризма.

По своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удовлетвори своя постоянен енергиен глад.

Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият им шанс да продължат да живеят.

След като нанесе своя енергиен удар вампирът се успокоява, чертите на лицето му се отпускат, дори е възможно да започне да се смее. Вампирът се чувства пълноценен и доволен от себе си. Натрупалото се психическо напрежение и енергиен глад са изчезнали!

Пример за енергиен вампир най-ярко може да се илюстрира с човек, който обича да спори, като цел на спора е не изясняване на истината, а провокирането на конфликтна ситуация. Този човек много често заповядва: “Недей да спориш и да воюваш”, дори когато му съобщават най-незначителни факти.

Основна отличителна черта на вампиризма е отсъствието на позитивен обмен на енергия в междуличностните контакти. Например определен човек от вашето обкръжение живее с постоянната вътрешна нагласа, че сте му длъжен. Вие му правите услуга след услуга, помагате му, а в отговор не получавате нито благодарност, нито уважение, нито пари.

След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с биовампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия.

Ние сами, доброволно подхранваме вампирите, а неравностойните отношения с тях от позицията на енергията са следствие на нашия вътрешен свободен избор!

Единствено чистите енергии на Любовта и Радостта са способни да накарат човека да сътвори чудеса. Когато човек се радва, когато обича, тогава животът му придобива божествен смисъл

Радостта, Любовта и Мъдростта са трите стълба на извечната философия за смисъла на човешкото съществуване. Вдъхвайки бодрост Вярата, Волята и Надеждата – енергиите на силата на духовността – изграждат целите и пътя в живота.

Вярата, Волята и Надеждата превръщат плътните енергии на храненето и дишането в качествено ново състояние, като поставят основите и опорите на щастливия живот.

В посланието на апостол Павел се казва: “Обкръжете се с любов, която е съвкупност от съвършенството. Не чакайте да бъдете обичани, а вие самите обичайте”. Като червена нишка тази идея минава във всички религиозни и философски учения.

Мъдростта носи спокойствие и надежда, познание за истината. Мъдростта дава сила за вътрешна организация и концентрация над това, което човек обича и което го радва. Лишеният от мъдрост човек може да се оплете в паяжината на лъжливата Вяра, лъжливата Надежда, а след това те непременно ще породят у него разрушителна Воля.

Радостта, Любовта и Мъдростта правят от човека “открита космическа система”, открита към Космоса, към Бога и земните същества. Тепърва хората ще дадат имена на тези чисти и силни енергии – дотогава ние ще ги наричаме с простичките и понятни за всички имена: сила на Радостта, Любовта и Мъдростта – сили на Духа.

Без енергиите на Любовта, Радостта и Мъдростта човекът се превръща в черупка, затворена за истинското възприятие на заобикалящия го свят и своята реализация. Този човек живее, по-точно съществува, благодарение на плътните енергии на храненето и дишането, а те го задушават, пернасищат и невротизират.

През последните години станаха популярни различни методи за черпене на сили от космоса. Към това “занимание” се насочиха мнозина, но за съжаление без да съзнават, че тази енергия не винаги им носи истински полезен ефект. Обяснението за това е просто. Всяко насилствено черпене на сила от природата, от космоса, от слънцето е констатация, че този човек изпитва недостиг на чиста енергия и е принуден да я търси и се зарежда с нея отвън, което е сериозна предпоставка за развитие на вампиризъм.

Енергийното поле на вампирите е затворено и затова те не могат да се зареждат с чистите и положителни енергии от обкръжаващата ги среда, а ги крадат от хората.

Вампиризмът не е етикет, който може да бъде прикачен към човека веднъж завинаги. Това свойство на психиката понякога зависи от обстоятелствата на времето, мястото, влиянието на кармата, а също и от множество други фактори, които формират ситуацията.

Из "Енергийните вампири" на Александр Александрович

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Хората го карат на "фотосинтеза"...

Може и да има...аз преди доста време четох и комуникирах с хора имащи контакти с подобни индивиди.

Всичко е на психическа основа...ако човек е психически силен то той може и да не почувства нищо, но ако не стресиран, болен и така нататък то той е по уязвим...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 месеца по късно...
  • Потребител

Това е тема, в която аз нямам никакво желание да се включвам, но ме изненадва начина на поставямето и. Психовампиризма и енергийния такъв са съвсем естествени за света ни явления и се подчиняват както на физичните закони, така и на елементарната парапсихология. Повечето езотерици са много добре запознати по темата и доря няма нужда да бъде конретно засягана, за да се направят нужните взаимовръзки и изводи. Аз бих могъл да говоря много по тази тема, но самата тя ме отблъсква. Този постинг е нещо като рефрешване с очакване на евентуално развитие, по възможност без мое участие.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Потребител

Значи,авторът на тази книга,случайно да е запознат с т.нар-непреднамерен енергиен вампиризъм?И освен това,енергийният вампиризъм не може да бъде изцяло поставен в якакви граници "Добро" и "Зло",тъй като обикновено нищо не е добро или лошо,докато хората не решат,че ще си взаимодействат с енергията му.Това,че дадено нещо не отговаряло на свещените писания в Библията,трябва ли непременно да бъде характеризирано като лошо,неправилно,вредно?!?Ами,замислете се за всички ваши любими хора вкъщи,на работа,сред приятелите,които постоянно се опакват за нещо,настроени са песимистично,все някой им е крив,искат постоянно да им се обръща внимание и т.н...Това не са лоши хора,вие ги обичате,но колкото и да ви е жал,ясно усещате,че те не търсят изход от ситуацията,в която са-искат да им се обръща Внимание.Това е несъзнателен енергиен вампиризъм,той не е насочен със злоба срещу вас,но въпреки всичко сериозно ви точи от енергията,кара ви да се чувствате непълноценни и недостатъчни,защото любимите ви хора искат още и още,и действително страдат,че не можете да ги направите щастливи.Което си е доста изцеждащо.Енергийния вампиризъм е нещо,което може да се блокира неввероятно лесно,стига човек да знае механизмът му на действие.А той е,че засяга най-вече вашето Его,култивирано и ревностно защитаваната представа за една единствена,непроменлива константа-вашата Свещена Личност.Дали е умишлен и преднамерен вампиризъм с човек,който се опитва целенасочено да ви лази по нервите,или хленчещия недоволен роднина,всичко опира до Егото ви.Защото човекът ,който се опитва да ви вбеси,ви поставя в нвблагоприятна светлина,провокира ви да излезете от схемата "Аз не съм това,или онова",вие се ядосвате на несправедливите нападки срещу себе си,понеже това НЕ СТЕ ВИЕ?А какво значение всъщност има,този човек как ви възприема?Нима да си добър,трябва да се определя от това,как отговаряте на нечии критерии за мил,добър,грижовен,внимателен човек?Това е абсурдно.Когато човекът отсреща наистина ви обич и уважава,това е защото той чувства тези неща към вас,той не ви Мисли.И тук няма енергиен вампиризъм,има само искрена топлина и обич.Осъзнавайки,кои са тези хора,които наистина държат на вас,ще разберете и кои са тези,които само очакват да им угаждате,или да ви ядосват умишлено,защото ги кефи да ви гледат вбесени и да ви изсмукват енергийно.Това,че подобни люде са ви от семейтвото,или сред най-добрите приятели,въобще не значи,че ви обичат.Не се заблуждавайте.Тук става въпрост за чист егоизъм.и в такъв случай,защо въобще трябва да си късате нервите и да се тормозите за такива хора?Не сте достатъчно добри,мили,грижовни,изпълнителни,добри деца,или родители......добре,а кой е съвършен? :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...