Отиди на
Форум "Наука"

Силата на съдбата


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

СИЛАТА НА СЪДБАТА

Мнозина естети смятат, че изкуството имитира живота, а мнозина парапсихолози са на мнение, че животът имитира изкуството. Как да се разбира това?... Ето няколко удивителни примера…

Артистът, определен да изпълни ролята на Джон Ленън в документалния филм на Би Би Си „Един ден от живота”, бил отстранен от снимки, след като Йоко Оно разбрала, че името му е Марк Чапмън! Защото така се казва действителният убиец на Ленън…

През 1966 година писателката Пърл Бейндър нахвърлила началото на нов роман. Действието на творбата трябвало да се развива в недалечното бъдеще. Тогава пренаселването на Англия уж щяло да доведе до изграждане на лагери в Хайд парк. Главното действащо лице в романа писателката нарекла Хорват Надоли. Не след дълго полицията заловила в Хайд парк скитник, който се казвал… Хорват Надоли. Странни съвпадения, нали?! Има обаче и по- лошо…

През 1979 година изпълнителят на главната роля във филма „Кучета”, в който става дума за опасността от отглеждането на вълкодави, бил нападнат и разкъсан именно от вълкодав, когато спокойно напускал един ресторант.

Актрисата, изпълнила главната роля във филма „Чукът”, била убита от драматурга и то с тежък ковашки чук!

Кинопродуцентът Ъруин Алън пък е май направо прокълнат. След премиерата на неговия филм „Посейдон” авария претърпял параходът „Куин Елизабет”. Когато на екран излязъл филмът му „Ад под небето”, в Бразилия избухнали пожари в цели три небостъргача!

Неговият филм „Когато времето изтича” проследява избухването на вулкан. По време на премиерата му избухнал най- неочаквано вулканът Маунт Сейнт Хелънс…

Нерядко тези загадъчни явления водят до тежки лични драми. Когато се подготвял десантът в Нормандия, строго секретни кодови названия се появили във вестник „Дейли Телеграф” като ключови думи в ежедневната кръстословица. Секретните служби веднага арестували съставителя на кръстословицата и дълго го разпитвали. Оказало се, че той е един безобиден учител, който от 20 години съставял кръстословици за изданието.

Писателят Джеймс Ръск разказал в романа си „Черният похитител” историята с отвличането на Патриша Хърст много преди богаташката щерка да бъде похитена. След трагичното произшествие ФБР арестувало Ръск, но след време ченгетата се убедили, че романът е изцяло плод на въображението му и че писателят няма нищо общо с отвличането.

През 1979 година в басейна на Джули Кристи се удавило дете. Шест години преди това актрисата изпълнила ролята на майка, чието дете се дави във филма на Хичкок „Не гледай сега”. Полицаят, който разследвал действителния случай, се казвал Франк Подмор. Франк Подмор се казвал и един от първите членове на дружеството за парапсихология, който се… удавил в езеро!

Колко вярна е древната пословица: „Съдбата си играе с нас и ние сме напълно безпомощни пред нея…”

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...