Отиди на
Форум "Наука"

327. Изследователска група.


Recommended Posts

  • Потребител

https://alterreal.blog.hu/2019/06/16/a_327-es_kutatocsoport?ajanlo=1

327 експедиция

 

327-es_04.jpg

В 1955 година Австралийското правителство решило да създаде на южният полюс една изследователска станция с разни научни цели. Кръстили я на името THOM-9 , а колективът от учените номер 327.

Първичните им изследователски задачи са били военни и затова на по-големи разтояния са поставили разни съоражения където с дистанционно управление са вършили разни електромагнитни експерименти. Имо лло е съоражения на 40-50 км и са били поставени подобно на паяжина с център базата. Експериментите вървяли планирано без големи проблеми.

На 7. март в 1957 година на 37 километра от  базата една апаратура EN-MAG 11 отказала да работи. Не се отчаяли защото вече отдавна е работила инстабилно и са били вече подготвени да я поправят. Една група от специалисти   тръгнали с един снегоход да отстранят аварията. Били петтима:  John Miller, Ken Harvest, Bill Smith, Joel Kendrighton и Frank Sam.

Техниците  на 327 група тръгнали и след два часа път стигнали станцията. По радиото държали връзка с базата и констатирали, че няколко части са се прегоряли, неясно от какво но почнали ремонтът.По време на работата почнала снежна буря но техниците решили да продължат. Радиовръзката се развалила, говорът неясен, понякога за минути тишина. На станцията слушали това и е било ясно, че ремонтът продължава успешно. Но след около час след няколко къси думи, връзката окончателно прекъснала. Това се чуло за последно.
- ......-MAG 11 работи.....
- .....чувате ни?........
- .....засили сигнала....
- .....все едно връщаме се на зад!......
След това пълна тишина.
И след часове никакъв ефект. Бурята след около 4 часа свършила и времето се изчистило. Тогава комъндират на станцията изпратил дружина да потърсят навярно изгубилите си техници. Войниците отишли до EN-MAG 11 но не намирили никой. Но машината била поравена и работила без проблемно. Тогава решили в по голям кръг да търсят техниците. След около 8 часа забелязали, че три клатещи се силуета на хора се приближават към тях и теглят нещо след себе си. Веднага ги посрещнали защото е било ясно че са техниците на 327 група.

Съвсем замръзнали били трима от тях но живи John Miller, Ken Harvest, Bill Smith, но другите двама мъртви. Веднага ги занесли в болничната и тук почнали интересните работи. Тримата оцелели едногласно твърдели, че вече скитат 2-3 дена и не могли да намерят станцията. Компасите им се повредили. 
Лекарите решили, че навярно са изморени и затова бълнуват, но странното било, че всичките едно и също казват. Когато им казали, че само 8-9 часа са били сами, не им се вярвало. Затова трите техника заради психическо изтощение ги пратили в къщи и ги оволнили.

Историята би свършила тук ако на 6 Септември в 1957 година непочва на ново да аварийва EN-MAG 11. Ту работи, ту не докато окончателно спира. Ръководителят на станцията подготвя група от техници за ремонт, когато още преди тръгване съоражението почва да работи. За всеки случай изпращат техниците, които докладват, че някой е поправил съоражението, сменили запчасти. Докато се обсъждало това дошла една лошокачествен радио сигнал. 
- ......-MAG 11 работи.....
- .....чувате ни?.....
- .....засили го дано....
- .....все едно връщаме се!......
Наредили техниците веднага да се върнат защото позната била радио връзката. Техниците без проблем се върнали. Би се забравило всичко това, но след около 6 часа на комъндират на базата докладвали, че трима хора приближават към станцията и теглят нещо след себе си.
От тук става загадачна историята. Защото трите хора показвали рани от замръзване а двамата теглени от тях починали от студ.
Обяснявали на лекарите, че са се изгубили в бурята и 2 дена се лутат защото не намерили базата. Когато ги попитали, кои са те и къде работят казали че на базата и се казват: John Miller, Ken Harvest, Bill Smith - всички замръзнали. Понеже от раните не могли да ги познаят но имената всички ги знаели. Веднага наредили авария, тримата подкарантен и началникът поискал помощ от военните.

Пристигащите специалисти не им идвало да повярват, но фактите показвали друго. Веднага занесли жгивите и мъртвите специалисти на една военна база на сушата.
Тук пак можем да кажем, че е край, но след няколко месеца пак се повторила историята.  Дава авария и спира да работи EN-MAG 11, и пак се появяват тримата техници които казват, че са от 327 група. 
В 1958 година 3 пъти а в 1959 4 пъти се повтаря това кокато  решават да затворят базата и да спрат EN-MAG 11. Апаратурите и всички други прибори демонтирани и отнесени. Зградата стои празна.
В 1963 година на снимки правени от самолет около базата са отрили десетици черни точки около зградата. С голяма сигурност редица човешки трупове. Това е последният публичен доклад за събитието. От тогава всичко е засекретено и за съдбата на първите и всички други техници нищо не се знае.

EN-MAG 11.

327-es_03.jpg

Последна снимко набазата.Бестящата точка е някакъв слънчев панел или метал. Черните точки са предполагаемите човешки трупове на тези които са се появявали след напускането на базата.antartktisz_03.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...