Отиди на
Форум "Наука"
Last roman

Античен фестивал - "Сердика е моят Рим"

Recommended Posts

Античен фестивал „Сердика е моят Рим“ ще се проведе в столицата на 21 и 22 септември, и е първият по рода си фестивал на историческите реконструкции, посветен на популяризирането на богатото културно-историческо наследство на София от времето на император Константин Велики. Фестивалът ще запознае жителите и гостите на града с ранната история на Сердика – ще бъдат представени както значими за периода събития, така и ежедневния бит, нрави и обичаи на римляните и варварските племена, населявали тези земи.

Сцена на фестивала ще станат реставрираните антични обекти в сърцето на града. Археологическият парк „Западна Порта на Сердика“ ще се превърне във военен лагер, а по улиците на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ отново ще се разхождат римски граждани, занаятчии, търговци и магистрати.

Фестивалът е организиран от сдружениe за антични реконструкции „Мос Майорум Улпие Сердице“ и ще събере над 140 реконструктори от България, Румъния, Унгария, Австрия и Естония. Партньори на събитието са Столична община и Регионален исторически музей – София, а проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община.

За повече информация посетете:

·         фейсбук страница: http://tiny.cc/hjiacz

·         уеб-страница: https://www.serdicaismyrome-bg.com/en/home/

SimR-programme-BG.jpg

SimR_poster-2019.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първият по рода си античен фестивал „Сердика е моят Рим”

https://nauka.bg/parviyat-roda-antichen-festival-serdika-moyat-rim/?fbclid=IwAR3wD_jzYtf_UI7XL0nBs50rke3gW3MqkEwoc-QdJ9vh7_Nfjaoy9_ZhuDs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...