Отиди на
Форум "Наука"

Двойно предупреждение и арест?


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте,

Обадих се на 112 заради роднина - хвърляше предмети, и ме заплаши с убийство чрез побой (от група хора, негови познати). Патрул дойде, взе показания, говориха с нарушителя настрани, и ни накараха и двамата да подпишем двустранно протокол (предупреждение), към всеки от двамата. Като цяло всичко не отне повече от 10-15 минути.

Преди да тръгнат дежурните полицаи, единият ни помоли да се разберем помежду си, което аз казах, че не беше възможно към момента, защото този мой роднина смята, че всичките си проблеми може да ги решава само с насилие. Освен това, същият този полицай ни каза, че ако пак ги извикаме, ще трябва да ни задържат и двамата за денонощие. 

Въпросът ми е следния: защо накараха мен да подпиша същия протокол като насилника, и защо мен ще задържат другия път заедно с него, при положение, че аз се обадих на 112, ами и отгоре на всичко имах 3 свидетеля, които видяха цялото насилие, като 1 от тях потвърди версията ми и разказа какво се е случило на патрулните?

Това има ли го в закона? И в момента ако пак се случи същото нещо, какво трябва да направя, да не се обаждам и да си мълча ли? Въобще не съм наясно как да процедирам, защото никога преди не ми се е налагало да звъня на 112 и на полиция. Да спомена, този индивид не съм го провокирал по никакъв начин, беше пиян и избухна като насочи агресията си предимно към мен и този другия мой роднина, който ми потвърди думите.

Това не ми изглежда изобщо честно, и искам да знам как мога да се защитя за в бъдеще, защото отново може и да се случи нещо подобно, реално нарушителят може да ми има зъб вече заради обаждането на полицията.

Мерси предварително и много поздрави!

Редактирано от San Carlos Baril
Link to comment
Share on other sites

Е как бе, милициполицейските глави работят здравостъпили в калта. Не се ли сети, да ви сплашат и двамата и да не им досаждате с глупости, имат си други важни задачи , обикаляне по обекти и лица, , сутенйори, пласйори , нашта полиция ги па.........., бди над закона.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 57 минути, laplandetza said:

Е как бе, милициполицейските глави работят здравостъпили в калта. Не се ли сети, да ви сплашат и двамата и да не им досаждате с глупости, имат си други важни задачи , обикаляне по обекти и лица, , сутенйори, пласйори , нашта полиция ги па.........., бди над закона.

Консултирай с адвокат. Трябва да има такова на практика, когато дадените лица/скарани, развели, и други/, със съдебен протокол/или осъден/ са предупредени, че на дадено разтояние да не се доближават. Но това трябва съд да го осъди. Полицията не е в състояние това да реши но ако някой наруши него вече имат право да го приберът.....

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сигурен ли си, че съобщаваш всичко? Защото такъв протокол се подписва от хората, които биха могли да са извършили някакво нарушение, а не от всеки, който се е обадил на 112... И не за обаждането там могат да задържат някого. Има ли нещо недоизказано в историята? 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

 

 

Преди 19 часа, San Carlos Baril said:

Здравейте,

Обадих се на 112 заради роднина - хвърляше предмети, и ме заплаши с убийство чрез побой (от група хора, негови познати).

И в момента ако пак се случи същото нещо, какво трябва да направя, да не се обаждам и да си мълча ли?

https://www.prb.bg/bg/opsofia

Или

https://pravatami.bg/5783

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...