Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Copy или Salesletter

За да започнете успешен бизнес в Мрежата вие се нуждаете преди всичко от две неща:

- продукт или услуга, разрешаващи някакъв значим човешки проблем

- подходящ текст към вашия комерсиален сайт, който тласка към продажби

В САЩ един комерсиален текст, известен като copy или salesletter, обикновено струва не по- малко от 15 000 долара! Освен това съставителите на такива текстове нерядко изисква и 10 % от продажбите!...

Трябва да кажа, че тези съставители на рекламни текстове, известни вече и у нас под наименованието copywriter са заслужили всеки цент от тези високи хонорари. Защо ли? Защото 98 % от всички комерсиални сайтове в Мрежата чисто и просто не функционират. Те не могат да продадат нищо и собствениците им фалират. Според проф. Воробец Сперанский главната причина за това състояние на нещата е липсата на подходящи комерсиални текстове. Защото текстът продава, а не дизайнът, графиките и картинките.

Говоря от личен опит, тъй като наблюденията ми през последните две години са доста красноречиви. Преживявал съм го лично- няколко наглед дребни промени в моите сайтове предизвикваха наплив от посещения и множество продажби. Работата обаче е там, че аз зная какво и как да променя, защото съм автор на 15 много успешни книги, а освен това съм специализирал и маркетинг, реклама и PR зад граница.

Това действително е едно завидно преимущество. Трябва да си призная, че държа под око и сайтовете на конкуренцията. Наблюдавам все едно и също нещо: текстовете на тези пишман бизнесмени са несръчни, глуповати, нелепи. Посещенията на сайтовете им се въртят около нулата и собствениците им очевидно мизерстват.

Какво може да се направи ли? Много просто- трябва да се преработят текстовете! За целта обаче са нужни услугите на опитен copywriter. Бих препоръчал на всеки, който се кани да прави бизнес в Мрежата, да си намери преди всичко един такъв човек. След като той напише подходящ текст, дизайнерите трябва да изградят сайта около текста! Това е правилният път за създаването на успешен комерсиален сайт. В противен случай се стига до задънена улица. В нея, както вече споменах, се намират цели 98 % от всички комерсиални сайтове…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Както казват у наше село, никой не може да те похвали така като ти сам можеш да се похвалиш.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Потребител
Както казват у наше село, никой не може да те похвали така като ти сам можеш да се похвалиш.

А ти защо не се похвалиш с нещо?...

С какво ли може да се похвали една анонимна нула от задния двор на Европа?

Два проблема има България- лошите пътища и простаците!

Апостол Апостолов

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Модератор Военно дело

Прав си, простаците като мен наистина са проблем.

А съм простак защото тотално не вярвам. Дори и да имах възможност да пазарувам по интернет никога не бих го направил. Та те в магазина те гледат и в очите те лъжат, та по интернет ли. Къде ми е гаранцията че въпросното нещо което ще купя действително отговаря на посочените в рекламата параметри ? Къде е гаранцията че каквото купя няма да се скапе в близко време. В магазина поне можеш да пробваш стоката (то и това не е гаранция де), а в интернет ? Какво като видиш красиви картинки и прочетеш приятен текст ?

Ти си дай един път път парите, пък после иди доказвай че стоката е боклук и си искай парите- може още да се изръсиш, но нищо няма да ти върнат.

Отгоре на всичко не ползвам и мейл и мразя рекламите, тотално неподатлив на спам.

Ако интернет потребителите са като мен тия от бизнеса по интернет щяха гладни и голи да ходят, затова и определено този тип интернет потребители са проблем.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Не съм много съгласен с теб Митко :)

Рекламата е хубаво нещо. От нея се научава за самия продукт и така може да се закупи, а нали целта на продукта е да улесни нашето ежедневие.

Аз лично съм пазарувал от интернет и само веднъж ми се случи така, че продукта, за който платих вече го е нямало, но веднага предложиха да ми върнат парите или да закупя нещо друго на същата стойност. И като цяло съм останал с добри впечатления, а и се гледа марката и дистрибутора…колкото по известен е толкова по сигурно е пазаруването.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...