Отиди на
Форум "Наука"

Как запазвате стойност на парите си?


Recommended Posts

  • Администратор

Вече да държиш парите си в банката не е вариант, те освен, че се обезценяват, а и вече банките имат отрицателни лихви към спестовните сметки.

Нашумяха много инвестициите в злато и криптовалути. Много хора започнаха да купуват злато, за да запазят стойност, други обръщат левовете в друга валута, защото си мислят, че така инфлацията няма да ги засегне. Истината е че лева е по-стабилен от еврото например, защото имаме валутен борд. Друг е въпроса, че е вързан за еврото :)

Виждаме голям скок на цените на акциите точно заради малките инвеститори, които търсят къде да си сложат парите и най-вече с надеждата да имат печалба. Също така закупуването на златни монети или кюлчета също скочи много от март месец миналата година поради скрах от големи кризи покрайн Ковид-19.

В този ред за една година крипто пазара скочи и се появиха хиляди нови проекти, които придобиха трилиони капитализация. Общо взето в момента е голям бум на харчене на пари от малките инвеститорите най-вече заради възможността да могат да го правят. Вече има много платформи, чрез които да пазаруваш директно на борсата или да закупиш злато без всъщност да си купил нищо физическо или още по абстрактното - да купиш виртуални пари на стойност десетки хиляди долара.

Аз последно време купувам стока - последно закупих близо 50 кашона метални канчета, защото последната година бяха на голям дифизит и виждам, че в момента нащата са още по-зле, а идва декември - а тогава канчетата много се търсят :)

Разгледай нашите научни канчета: https://shop.chitatel.net/emailirani-kancheta

1624998669828560db830dca4fc357.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Администратор

Преди дни си говорих с един собственик на фирма, която произвежда машини в България. И той сподели, че всички пари, които имат веднага ги инвестират в суровини и материали, защото всеки месец цените на металите се покачват - те работят основно с алуминии, който поскъпва невероятно бързо. Не държат кеш резерв и гледат да оптимизират работата на работниците когато в моменти като този нямат поръчки за нови машини. 

В момента е интересен момент да се наблюдават всички производители. Времената наистина са трудни и много фирми в момента въобще не работят. От както сме в извънредно положение нещат не са на добре за бизнеса. Надявам се след изборите утре хората да се успокоят и цялата държава да заработи.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 месеца по късно...
  • Администратор

За последната година инфлацията доста се качи и хората започват да свиват своето потребление. Миналата година сравнено с тази имаше доста повече пари и много хора просто си ги харчеха. В момента това вече го няма и въпросът "Как запазвате стойност на парите си?" е все по-актуален.

 

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...