Отиди на
Форум "Наука"

Имате ли чувството, че някой "рови", "трие" и "маже", "атакува" съставките на българската народност?


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте! Да задам някои въпроси, като неук.

 

Това, което знам:

1. Историята има опияняващ ефект върху масите, сравним със силата на вярата и религията.

2. Историята определя силно мирогледа на даден народ и му задава граници на своите скокове.

3. Историята е блудницата на политиката, и нейна слугиня в идеологията на някоя политическа конструкция. 

 

И сега, въпросите:

Имате ли чувството, че някой "рови", "трие" и "маже", "атакува" съставките на българската народност?

Откъде такъв интерес към траките? 

Какви политически връзки/формирования/интереси прозират зад тези търсения и ровене, ако и вие виждате същото?

Откъде идва въпросът. 'Ми, много просто, ако Митрополит Киприян е българин, а акад. Лихачов може да го видят как изразява благодарност към българите за езика и ранната им литература, за чий ... се рови при траките, около Ал. МАКЕДОНСКИ, да се свети името Му, а не се рови и търси, археологически, около Славнобългарската Цивилизация, при все че ептен сме го закъсали, а именно тези неизследвани теми са изместени?! Хем биха били източник на неподправено и оправдано засилване на някои чувства у нас.

Разглеждате ли споровете със Северна Македония като борба за оцеляването ни, изобщо?  Аз така ги разглеждам, това политическо формирование тип Франкенщайн, е всъщност, по начина, по който го виждам, "вирусна атака" срещу цивилизационният ни код, и то директно в ядрото на ОС-а ни. Ако загубим, изчезваме от картата, ведно с историята, а Киприян ще се окаже роден минимум в Скопие, ако спечелим - връщаме част от честта ни и имаме частична победа в борбите за Независимост Национално Обединение.

P.s. За пръв път чух една приятелка на майка ми, от Старчево, Петричко, това преди 25 години, да казва, че е потомка на Ал. Македонски, но докато отвръщаше цялата се жегна и скова. Това ме кара да си мисля, заедно с новонаслоили се събития, че чужди силици се борят яката срещу нас, но кротко и тихо, с постоянство и с меки методи.

p.s. крепостта, при която Калоян пребива Василевса е на Българска територия, една кула е останала, крепи се, ама всеки момент ще падне, но някой е рязпоредил да се дават пари за копане и укрепване в далеч по-стари пластове, което смея да предположа, че е и по-скъпо.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...