Отиди на
Форум "Наука"

Илон Мъск и The Babylon Bee в унищожително интервю за политическата коректност


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

Илон Мъск и The Babylon Bee в унищожително интервю за политическата коректност

Elon-Musk.jpg

Илон Мъск

22 декември 2021 г. 11:15 ч.

Светослав Александров. Когато става дума за недъзите на западната цивилизация и задушаващата свободомислието политическа коректност, един от най-големите критици е Илон Мъск. Наскоро предприемачът и основател на най-успешната аерокосмическа компания СпейсЕкс даде интервю за The Babylon Bee, в което обсъди темата за данъците, политическата коректност и неговия конфликт със сенаторката от Демократическата партия на САЩ Елизабет Уорън.

За незапознатите - The Babylon Bee представлява сатиричен сайт по подобие на The Onion (в България сходни сайтове са Бъзикилийкс и НеНовините), като Илон Мъск изрично подчерта в своето интервю, че The Onion е прегърнал политическата коректност. Предприемачът сподели, че тенденцията към политическа коректност може да бъде контрапродуктивна, както добре се вижда от изгряващата "уокистка култура". Според Мъск "уокизмът" представлява "вирус за ума", който представлява една от най-големите заплахи за модерната цивилизация. 

Уокизмът (дефиницията е взета от в-к Труд - източник) е политически термин от афроамерикански произход. Отнася се за съзнателно разбиране на въпроси, свързани със социалната и расова справедливост. Произхожда от афро -американския народен английски израз „оставам буден“. - Павел Павлов

"Уокизмът иска да направи комедията нелегална. Наистина ли искаме едно общество без хумор, което изобилства от осъждение и омраза? В своята същност уокизмът е разделящ, изключващ и мразещ. Той дава на подлите хора щит да бъдат жестоки, бронирани във фалшиви добродетели", категоричен е Мъск. 

The Babylon Bee също така попита Мъск за неговия конфликт със сенаторката от Масачузетс Елизабет Уорън, която е политик от Демократическата партия на САЩ. Наскоро тя го нарече "храненик" поради неговото "предполагаемо нежелание да си плати своя честен дял от данъците". Мъск повтори това, което вече подчерта в Туитър - че през тази година ще плати най-високите данъци, плащани някога в американската история. 

"Тя започна първа. Да, тя наистина ме нарече храненик и измамник, който не си плаща данъците. Буквално през тази година плащам най-високите данъци в сравнение с всяка друга личност в човешката история изобщо, а тя практически не плаща данъци. Нейните данъци и заплата се плащат от данъкоплатците като мен. Ако можеше да се умира от ирония, досега да е вече умряла", заявява Илон Мъск.

Източник: Teslarati

https://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/4285-2021-elon-musk-unishtojitelno-interviu

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...