Отиди на
Форум "Наука"

Котешки марш


Recommended Posts

  • Администратор

koteshki marsh.png

😸Кратката и лесна за разучаване пиеса „Котешки марш“ е известна по целия свят, но с различни имена. Финландския вариант на името е „Котешка полка“, докато в Германия, Белгия и Норвегия я наричат „Валсът на бълхите“, а в Япония – „Настъпих котката“. Нататък става още по-интересно! В Мексико пиесата се казва „Малките маймунки“, в Унгария – „Маршът на магарето“, а в Китай – „Маршът на крадците“. Във Франция и Полша – „Пържоли“, докато в Швейцария „Валсът на пържолите“. И точно, когато смяташ, че нищо не може да те изненада, се подават датчаните с техният уникален вариант на името - „Малките кюфтенца бягат през оградата“.

🎹 Въобще около тази пиеса има много неясноти. Например, не се знае кой я пише. Въпреки че, често я приписват на Шопен, който е автор на друга пиеса „Валсът на малкото кученце“, а тъй като е оригинал името е „Кучешки марш“, често ги бъркат и добавят тази пиеса към произведенията на Шопен. Нашата щампа е вдъхновена от цялата тази музикална история, но при нас всичко е много по-ясно. Може да я поръчаш на:

🔶 Дамска тениска
🔶 Мъжка тениска
🔶 Детска тениска
🔶 Еко чанта
🔶 Канче
🔶 Чаша за кафе
🔶 Магическа чаша
🔶 Дамска блуза
🔶 Мъжка блуза
🔶 Суитчър


и разбира се

🔶 Постер

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...