Отиди на
Форум "Наука"

Списание на Джеф Безос атакува Мъск посредством сенатор на Демократическата партия


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

Списание на Джеф Безос атакува Мъск посредством сенатор на Демократическата партия

2022-be-4-arrives-alabama-768x1024.jpg Двигател „BE-4“ на Блу Ориджин. Photo credit : ULA

14 ноември 2022 г. 20:00 ч.

Светослав Александров. Журналът Уошингтън Поуст, чийто собственик е Джеф Безос (основателят на космическата компания Блу Ориджин, конкурент на СпейсЕкс), е работил съвместно със сенатора Ед Марки от Демократическата партия на САЩ, за да създаде фалшив акаунт, имперсониращ сенатора, в притежавания от Илон Мъск уебсайт Туитър и така да предизвика Конгреса да разследва фирмите на Мъск.

Статията със заглавие We got Twitter ‘verified’ in minutes posing as a comedian and a senator бе публикувана на 11-ти ноември във Уошингтън Поуст. В нея журналистът Джефри Фоулър разказва как е получил разрешение от Ед Марки, за да използва неговото име и посредством платената услуга да създаде негов фалшив акаунт в Туитър.

Веднага след това истинският Ед Марки изиска в Туитър отговор от Илон Мъск защо социалната мрежа позволява толкова лесно създаването на фалшиви профили.

„Може би защото твоят истински акаунт звучи като пародия“, му отвърна Мъск в Туитър. „И защо на профилната снимка си с маска?“

Може би обаче не е добра идея Илон Мъск да си създава враг в лицето на сенатор Марки. Той е член на комисията за Търговия, наука и транспорт, както и на множество други подкомисии, които отговарят за регулациите не само на Туитър, но и на Тесла и СпейсЕкс.

„Оправи си компаниите. Или Конгресът ще го направи“, закани се Марки в Туитър.

За всеки случай постъпката, свързана със създаването на фалшив акаунт със знанието и съгласието на левия сенатор Марки, от списанието на Джеф Безос, представлява неприятна провокация. Безос, да напомня, е основен конкурент на Илон Мъск. Миналата година той загуби конкурс на НАСА за създаването на пилотиран модул за кацане на Луната (договорът бе връчен на проекта „Старшип“ на Мъск). Блу Ориджин подадоха и съдебен иск срещу НАСА, който също бе загубен. Тактиката на Джеф Безос бе разкритикувана от космически ентусиасти, които го обвиниха, че компанията му се превръща все повече в образец на старите и бюрократизирани корпорации, разчитащи на юристи и връзки в Конгреса, вместо на истински иновации, както прави СпейсЕкс.

Напомням също така, че наскоро Блу Ориджин най-сетне успяха да доставят първите два двигателя „BE-4“, които се разработваха мъчително в продължение на години и които ще заменят руските „РД-180“ на новото поколение ракети „Вулкан“. За сравнение СпейсЕкс произвежда всеки ден по един нов двигател „Раптор 2“.

Нещо повече – СпейсЕкс вече са изстреляли 52 ракети в орбита през 2022 г., а Блу Ориджин никога не са успявали да осъществят дори един орбитален полет. Даже последното изстрелване на суборбиталната ракета на Джеф Безос „Ню Шепърд“ завърши с провал, който доведе до преустановяване на полетите ѝ.

https://cosmos.1.bg/space/2022/11/14/bezos-wp-attacks-musk-senator/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...