Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Какво представлява стерограмата?

Стереограмите са картини,които са така направени,

че ако наблюдателят кръстоса погледа си и пренесе вниманието си зад изображението на същото разстояние, на което се намира самата картина, обикновено след броени минути ще види изненадващо ясно 3-измерно изображение!

Когато е за първи път, това се отдава доста трудно на повечето хора, защото трябва да фокусират вниманието си в точка, различна от тази, в която гледат очите им. Този феномен е известен като “развързване” на процеса на наблюдение. Инстинктивно хората се опитват да фокусират вниманието си в същата точка, където гледат очите им и това е най-голямото препятствие да видят изображения от такъв характер.

Как да видим скритото изображение в стереограмата?

Най лесния начин да видим скритото изображение е да държим картината пред лицето си, така че носът да я докосва. Повечето хора не могат да фокусират погледа си на такова разстояние, това не е и необходимо. С картината пред лицето се престорете, че гледате напред през нея. После бавно увеличавайте разстоянието между себе си и картината, без да променяте погледа, зареян напред. Ако изпълнявате точно тези инструкции, 3-измерното изображение ще се появи, когато картината застане на нужното разстояние.

Ето на този линк има доста стереограми,може да се пробвате и да се опитате да видите скритите изображения.Невероятно красиво е ,но не прекалявайте с опитите,ако не се получи.По-добрият вариант е да се гледат от хартия.Успех!!!

http://www.eyetricks.com/3dstereo.htm

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...