Отиди на
Форум "Наука"

Илон Мъск казва на рекламодателите: ‘Go fuck yourself’


Recommended Posts

  • Администратор

Илон Мъск излезе на сцената на конференцията DealBook в сряда вечерта със смях и пълен арсенал от шеги за себе си и своите компании, предават от The Verge. Но интервюто бързо премина към по-сериозната тема за неотдавнашните скандални публикации на Мъск в X и дали компанията му може да оцелее след бойкота на рекламодателите.

Милиардерът не смята да показва слабост и по повод това дори казва: „Надявам се да спрат (да рекламират в платформата X). Не рекламирайте“. В интервюто си с Андрю Рос Соркин, Илон Мъск добави „Ако някой ще се опитва да ме изнудва с реклама, с пари, да си ходи“. След това собственикът на X добави вулагрно: „Начу**йте си го! Това ясно ли е? Надявам се, че е“. Той изтъкна главния изпълнителен директор на Disney Боб Игър, който обсъди, че не желае компанията да се свързва с Илон Мъск, докато беше на сцената по-рано през деня, като собственикът на Tesla адресира тези думи и към него.

Wealth Bulgaria припомня, че тази седмица, 50 от 100-те най-големи рекламодатели в X изразиха загуба на доверие към платформата, сред които са Chevrolet, Chipotle Mexican Grill, Inc., Ford, Jeep, Kyndryl, Merck & Co. and Novartis AG. Kyndryl е американски мултинационален доставчик на инфраструктурни услуги за информационни технологии, който наскоро откри своя офис в България.

„Ако рекламодателите не се върнат, този рекламен бойкот може да убие ѝ“ каза Мъск. Той изглеждаше почти примирен с тази възможност, говорейки за нея почти така, сякаш Х е мъченик, а рекламодателите са враг. „Това е, което всички на Земята ще зная, е, че ние ще изчезнем и това ще се случи заради бойкота на рекламодателите”.

Посланието на Мъск към рекламодателите е в следствие на това, което за кратко изглеждаше като опит да спаси щетите по Х, които нанесе, след като преди две седмици нарече антисемитски пост „действителната истина“.

„След направена ретроспекция, би трябвало да не съм отговарял на този един човек“, каза Мъск. Той обвини медиите, че не са отразили разясненията му, преди да се извини. „По същество връчих „зареден пистолет“ на тези, които ме мразят, и вероятно на тези, които са антисемити, и за това доста съжалявам. Това не беше моето намерение“.

https://www.theverge.com/2023/11/29/23981928/elon-musk-ad-boycott-go-fuck-yourself-destroy-x

https://wealthbulgaria.com/elon-musk-gf-yourself/

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...