Отиди на
Форум "Наука"

Последната клетва на наборни войници е днес.


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков ще участват днес в последната клетва на наборни войници. Военна клетва ще положат 1465 войници от набор 1988 от Учебна база „Христо Ботев", гр. Плевен. Последният набор войници, отбиващи редовна военна служба, влeзе в казармата последната седмица на месец март тази година. Първоначално сочената цифра беше 2300 донаборници, разпределени в поделенията на страната. Наборът, който влезе в казармата, е 1988 година. Приоритетно обаче са викани неотслужилите младежи от наборите 1986, 1987 и родените през първото полугодие на 1988 година. От Генералния щаб са се съобразили с образователния ценз и семейния статус на повиканите. 1600 от последните наборни войници са в Сухопътни войски, 340 във Военновъздушните сили, а останалите - в пряко подчинените подразделения на Генералния щаб на Българската армия. От 1 януари 2008 г. Българската армия става изцяло професионална. Вече е готова и стратегия за формиране на резерва, след окончателната професионализация на Българската армия. Предвижда се резервът да бъде постоянен, мобилизационен и общ.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Имам някакво любопитство за тази наборна служба, но вече и да искам и да не искам отървах я…

Сега остава да видим на къде ще отидат нещата в българската армия…

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...