Отиди на
Форум "Наука"

Спомени от първите български избори за евродепутати


Recommended Posts

  • Потребители

Днес смъкнахме балканския ямурлук и надянахме брюкселската мантия (ей, от къде ли това ми звучи така познато ;) ). Вече, тъй да се каже, сме европейци та дрънкаме - и географски сме в Европа, и в Евровизия участвахме, и в НАТО участваме, и в ЕС сме, а ето че вече избрахме и едродепутати.

И разбира се, потомците ще се питат как са се чувствали хората в този паметен ден, как са гласували. И тъй като думите отлитат, а написаното остава да видим, кой какво е правил на днешната поредна светла дата в бълг. история. :book:

Може би се е случило нещо такова:

Цяла нощ не спах от вълнение. Още с настъпването на изборния ден скочих от леглото, облякох най-хубавите си дрехи и хукнах към изборната секция за да дам своя глас за партията, на която вярвам и която винаги е изпълнявала предизборните си обещания. С трепет изчаках да дойде моят ред. Получих своя плик и развълнуван влязох в тъмната стаичка. Намерих бюлетината на любимата партия, грижливо я сгънах и я сложих в плика. После се отправих към урната, пуснах плика вътре ... а в очите ми напираха радостни сълзи ....
:117:

А може би историята е била друга:

Днес валеше. По-скоро ръмеше, ама как пък не в това време ще тръгна да гласувам. И защо, като всички бюлетини са списъци на маскари. Обаче дъжда взе, че поспря. Ей, че хубаво. И отидох в магазина да си взема нещо сладичко за хапване. Прибирам се и си мисля - облечен, обут, днес за първи път избори за евродепутати... какво пречи да отделя 10 мин. и да се вкюча в паметното събитие. Отидох до секцията. Опашка няма, само 2 човека дошли заедно. Тъй че бързо стигнах до тъмната стаичка. Ами сега, за кого да гласувам!?! Решавам да подходя разумно и безпристрастно при подбора на бюлетината ... "Китка, китка магданоз, кой излезе първи тоз"... Тази методика не работи. Нямате си на представа на кой попаднах. Че аз за тоя като беше на балотаж и бяха 2 не гласувах (да не говорим за кой се наложи да пусна глас), та какво остава сега при толкова много бюлетини. Е, нямаше как - минах на ръчен подбор. Не питайте за кого гласувах, защото и аз не знам. Но пък знам много добре за кого не гласувах. И се прибрах. Ден като ден, избори като избори. :vertag:

Дали се сещате, коя от двете истории е моята? :head_hurts_kr:

А какъв е вашият спомен от първите избори на български депутати за европейския парламент?

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Много хубава тема!

Тези избори бяха първите за евро депутат, но и за мен като цяло…това бяха първите ми избори, на които имам право да дам гласа си като гражданин на Република България.

Не мога да кажа, че бях развълнуван, но ми бе много интересно…

Влязох в училището, в което прекарах първите си 7 години образувание…там ме посрещнаха радушно и както очаквах срещнах познато лице и с усмивка на лицето ми подадоха плик…отидох в тъмната стаичка и си взех бюлетината…и я поставих в плика излязох и се спрях пред урната пъхнах плика на половина (както по новините дават големите да правят) за секунда и го пуснах…нямаше хора…и като отидох и като си тръгнах…

Беше…нищо ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Първата история е моята. Само дето въобще не ми дреме за европата, а се интересувам от съдбата на България, затова и гласувах-сетете се за кой.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
затова и гласувах-сетете се за кой

За един овален тип, дето е решил, че е благородник и иска да му викаме Ваше превъзходителство. :hmmm: Българското здравеопазване е в тотален упадък. Тоя трябваше да бъде пратен не в европарламента :lac: , а в подходящо здравно заведение. :)):

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...