Отиди на
Форум "Наука"

Вълшебният плод


Recommended Posts

  • Потребител

МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ГРЕЙПФРУТ

От всички плодови сокове най- полезен е този от грейпфрут. Това е установило американско изследване, цитирано от телевизия „Дискавъри”. На второ място е далеч по-харесваният портокалов сок, макар че разликата между двата не е голяма.

Много по-назад по хранителни качества са сокът от жълт грейпфрут, от ананас, сливи, грозде и ябълка. При това напитките, които не са от цитрусови плодове, осигуряват много по-малко витамин С.

Най-добър източник на витамин С е именно сокът от розов грейпфрут. Само една чаша от него осигурява цялата необходима дневна доза!

Той е богат също така на калий, фолати, тиамин и магнезий, както и на някои каротеноиди, които се превръщат във витамин А. Именно на каротеноидите розовият и червеният грейпфрут дължат цвета си. Известно е, че те предпазват от ракови заболявания. С тяхна помощ можем да преборим и ред други болести. Изследването е направено от екип в университета на Флорида.

Специалистите са използвали само сокове със 100 процента съдържание на плодове, като са пренебрегнали доматения сок като зеленчуков и всички сокове, които се предлагат като смес.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Otslabni.net

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...