Отиди на
Форум "Наука"

Холандците създават принципно ново средство за летене


Guest gogo_berk

Recommended Posts

Холандците създават принципно ново средство за летене

То няма да има прилика с обикновените самолети, понеже това поколение в авиацията вече е изчерпало своя потенциал.

Екип от холандски изследователи от Делфтския технологичен университет (Delft University of Technology), наричащ се DELcraFTworks, работи над проект на “ултраикономичен самолет” – CleanEra. Той ще може да превозва до 125 пътници.

“Светът с трепет очаква появата на нов “ултразелен” самолет от среден клас не само поради голямото количество изхвърляни газове от съвременната авиация, но и заради постоянно нарастващия въздушен трафик” – коментират инженерите. Те отбелязват, че ще създадат лайнер, който да изхвърля с 50 процента по-малко вредни газове от съвременните самолети. Освен това той трябва да бъде значително по-тих.

Принципно новия въздушен съд “няма да има никаква прилика с обикновените самолети, понеже това поколение на авиацията вече е изчерпало своя потенциал за развитиe”. Като вариант се разглежда създаването на лайнер във формата на “триъгълно крило”.

В CleanEra участват осем професори, специалисти в различни научни дисциплини – от аеродинамика до нови свръхлеки материали. Помага им група от 15-20 студенти.

Разработката трябва да завърши след 4 години, но тогава екологичният принципно нов самолет няма да бъде готов. Готов ще бъде само проектът за създаването му, а концепцията ще се развива в следващи проекти. Следователно реален летателен апарат не може да се очаква преди 2020 година.

http://bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=11823

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...