Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Giant Global Graph

Тимъти Бърнарс-Ли (Timothy Berners-Lee), създател на световната мрежа World Wide Web (WWW) предложи следващо ниво на развитие за своето изобретение – Giant Global Graph (GGG).

Tim_Berners-Lee.jpg

В своя блог Тимъти Бърнарс-Ли отбелязва, че е време глобалната мрежа да премине на следващ етап от еволюцията. Става дума за трансформиране на World Wide Web в Giant Global Graph. Концепцията на GGG се свежда до формиране на единен модел, описващ взаимните връзки на всички потребители на интернет. Сега при регистрация в различни онлайн услуги те трябва отново и отново да създават документи с описание на своите предпочитания, интереси, приятели и т.н., отбелязва Бърнарс-Ли. Подобни документи има на сайтове като Facebook, Linkedin, LiveJournal, Advogato и др. Тези файлове постояно се повтарят, но World Wide Web не може да се справи с този проблем.

Концепцията Giant Global Graph фактически ще обедини всички социално ориентирани услуги в един глобален поток, който ще изведе интернет на качествено ново ниво. Бърнарс-Ли подчертава, че на първия етап от еволюцията е сформирана Мрежа, която позволява компютрите да комуникират без да се мисли за съединяващите ги кабели. След това се появи World Wide Web, която позволява да се забравят машините и да се виждат документи т.е. уеб сайтове. Сега вече вниманието трябва да се съсредоточи не върху връзка между сайтове, а непосредствено върху взаимодействието между потребителите на интернет.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

Ами интересна е идеята ,но всички знаем ,че втората част на филма обикновено е боза ;) . Мисля ,че не сме стигнали още нивото за такива иновации .

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...