Отиди на
Форум "Наука"

Aбсолютизмът


Cve7Ka

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте

Госпожата ми история ми е дала задача да правя една таблица по история но и с нея да направя и резюме на 4 урока за абцолютизмът (това по учебника за 9 кл и темите на уриците са "Държавата - това съм аз" , "Триумфът и залезътт на полумесеца" , "Северната импрерия - Русия" и "Европа на континентите" ) или това са Франция, Англия , Осменската империя и Русия - за всеки един урок трябва да се напи6е най-важното в 4-5 изречения не повече ако някой ми помогне 6те съм много благодарна :))::P:book:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Предполагам, че става дума за учебника на изд. Анубис. На стр. 64 има таблица. Попълни я и реши теста на стр. 62. :book:

Ако се справиш с това, важните акценти в уроците ще се откроят в главата ти.

Госпожата ми история ми е дала задача да правя една таблица по история но и с нея да направя и резюме на 4 урока за абцолютизмът (това по учебника за 9 кл и темите на уриците са "Държавата - това съм аз" , "Триумфът и залезътт на полумесеца" , "Северната импрерия - Русия" и "Европа на континентите" ) или това са Франция, Англия , Осменската империя и Русия

Като дадеш малко повече разяснения относно подчертаните части в текста на молбата ти, може би (само може би!), някой ще може да ти помогне.

Но каквото и да напишеш, най-вероятно, ти ще получиш двойка заради своето неграмотно писане.

Аз на моите ученици преподавах урока "Европа на контрастите".

"Европа на континентите"?! Попитай учителя си по географиятова:"Какво представлява Европа, не е ли тя континент, всъщност?"...

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Въпроса за правописа го оставям настрана, защото и на мен това определено не е силната ми страна. Макар че при толкова кратък текст, определено някои от тях правят въпросите доста неясни:

"Северната импрерия - Русия" - ами тя Русия може да се разгледа и като империя заради голямата си територия, ама като се погледне каква част от нея е степ, може да мине и за евро-азиатска прерия. Предполагам, че част от грешките се дължат на писането на латиница с цифри за "ш" и "ч", но от това въпросите не стават по-ясни. :bigwink:

за всеки един урок трябва да се напи6е най-важното в 4-5 изречения не повече ако някой ми помогне 6те съм много благодарна

Но ми се струва, че това е разковничето. Май трябва да прочетеш въпросните уроци и там ще намериш отговора на въпросите си. :book: Аз лично съм на мнение, че да напишеш на някой домашното е лоша помощ. Тъй че ако искаш да научиш нещо повече от това, което е в четирите урока - питай. Ама да се сведат 4 урока до 4 изречения май няма да стане. Не знам доколко уроците са написани интересно (в моите учебници уроците бяха прекалено суховати и скучни), но темите определено са интересни.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=9073

Това е една тема "Абсолютизъм и източен деспотизъм".

Прочети я!

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Значи на мен ми е трудно да извличам най най важната информация от един урок защото до преди години са ме карали да преписвам всичко и важно и не и сега ме карат на 4 ри урока който са по 4 листа дъги аз да ги напиша само с четири изреченния :doh: и ако може някой да ми нахвъря нещо по важничко за Османската империя и Русия ще ми помогне много...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=2077&hl=

Това е темата "Помощ за домашното".

---

Колкото до конкретното домашно по история, което имаш, аз ти казах какво да направиш - попълни таблицата и реши теста - все ще измислиш по няколко изречения за всяка държава - Турция, Русия, Франция, Англия, Австрия, Прусия и Швеция, където е имало теократична или абсолютна, или просветно-абсолютна монархия...

А така с по 2-5 изречения не става, важните неща са повече, отколкото изглеждат на първо четене.

Успех!

Идеята на домашната работа е да си я направиш сама. Ако някой я напише вместо теб, това не е помощ, а - "мечешка услуга".

Ако не се справяш, помоли колегата по история да ти даде консултация.

Всеки учител е длъжен да дава консултации на учениците си по предметите, които преподава.

Аз давам консултации (на мои и на чужди ученици) и по история, и по предмети, които не преподавам, но за които имам правоспособност да го правя.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...