Отиди на
Форум "Наука"

The Man From Earth


Recommended Posts

  • Потребител

Зная, че е малко странно да се коментира филм точно в този раздел, но това е пряко свързано с филма- вярвате или не в тази история?

Ето за какво се разказва в този филм:

човек, който е живял 14 000 години, решава да разкаже на приятелите си за своята история. Той не се преражда, просто не старее. Такъв е, какъвто е бил преди 14 000 години, на 33 годишна възраст. Идеалната възраст човек да спре да развива своята физиология. Сърцето, белия дроб, черния дроб, далака, жлъчния мехур- регенерират се поне 100 пъти по-бързо от нормалното. Биологическа грешка, може би. Алкохолът, попаднал в тялото му, се разгражда почти веднага. 100-просцентова детоксикация... за секунди. Да, възможно е, и се базира на генно модифициране!

Всъщност, човешкото тяло е създадено така, че да живее около 190 години, но ние сами се самоунищожаваме, чрез вредни храни. Нашия герой се храни с уловени от него елени, най-доброто и чисто месо!

Панкреаса възстановява клетките си на всеки 24 часа. Стомашната лигавица на три дни, а цялото тяло, за 7 години, но процесът се затруднява. Отпадъците се натрупват, което накрая се оказва фатално. Ако нещо в имунната му система е довело до пълна детоксикация. Пълно възстановяване, тогава е възможно да избегне разлагането.

Темата е, че той именно е Ийсус Христос и че това, което е преподавал е морал, а не религия.

Взети отделно, философските учения за Исус са Будизъм с юдейски нотки.

Доброта, толерантност, братство, любов, безмилостно реалистично съзнание, че животът, какъвто е тук на Земята, е тук и сега. Небесното царство, значещо доброта, е точно тук, където трябва да бъде. "Аз съм това, в което се превръщам".

Според ученията на Буда.

Никога не съм казвал,

че ми е баща.

Исках да предам знанията си.

Никога не съм претендирал, че съм цар

на евреите, не съм ходил по вода,

никога не съм съживявал хора.

Никога не съм говорил за

божественост освен в смисъла

на човешката добрина на Земята.

Никакви мъдреци не са идвали

да носят дарове в яслите.

Лекувах, благодарение на

източната медицина, която изучих.

Това е.

Митът за тримата мъдреци

се появява с раждането на Буда.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Малко уточнение: в православните текстове се изписва Иисус, а в католическите - Исус.

Малко ми е трудно да проследя каква е идеята, но по мое мнение всички религии и философски учения в крайна сметка се опират на едни и същи морални ценности. И ми се струва, че това, което е истина, неизменно присъства в най-различни текстове и учения, дали ще е Светото писание, Корана, Будизма, мислите на Сенека, дори написаното от Карлос Кастанеда, Херман Хесе или Ричард Бах и т. н.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хаха май само за Бах съм съгласен :) всичко останало е религия - писана от хора, а хората съвсем не са наясно по-тези въпроси (факта че има толкова много и разични религии говори достатъчно), религиите са един доста примитивен и суеверен начин за обяснение на някои неща, които немогат да бъдат обяснени просто така.

ааа иначе за това от първия пост, по принцип и биологически може да бъде постигнато стига да се намери начин да се предотврати процеса на стареене на клетките, което незнам как ше стане, но е вярно, че със всичко което правим в живота си всъщност бавно се самоунищожаваме и организмът н постоянно се износва, докато накрая не мине в преразход, дори вдишването на кислород ни разяжда.

Абе много лупости наговорих днеска, празничните маратони не ми влияят добре май

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Може би аз не съм се изразила добре (или дала достатъчно обяснения), но ще оставя нещата така. :)

И съвсем не съм съгласна, че можеш да принизиш религията до примитивизъм или суеверие. Ако познаваше поне едно религиозно учение в детайли, мисля че не би изразил подобно мнение. Ще ме извиниш, но в момента не ми се спори. :)):

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...