Отиди на
Форум "Наука"

Операция "Слава" - по bTV


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

"Операция "Слава"" с водещ Росен Петров е поредица от 12 предавания за славните моменти от българската история. Поредицата е посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Продуцент на историческото шоу е "Дрийм тийм прадакшънс".

В телевизионно студио със специално изработен декор, обединяващ модерната телевизионна визия с патриотичната символика, 12 ексклузивни серии ще ни припомнят най-великите битки в историята на българите, както - и забравени български герои, които трябва да помним.

Телевизионният формат ще припомни на много българи за платената с кръв свобода и ще помогне на зрителите да научат за важни и малко известни събития от собствената ни история.

От 7 февруари по bTV започва ново 12-серийно токшоу, посветено на българската история, с водещ Росен Петров. "Операция "Слава"" ще се излъчва всяка събота в 22:30 часа. Предаването се посвещава на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България и ще показва по модерен начин миговете на върховно национално усилие и дните на триумф и трагедия.

Според продуцентите от "Дрийм тийм", токшоуто е телевизионна "операция", която ще повдигне националното самочувствие на българина. Съдържанието на продукцията ще бъде съсредоточено в две рубрики - "Великите битки на България" и "Забравени герои".

В първата рубрикa - "Великите битки на България" - по модерен начин ще се разказва за великите битки на българите в нашата история - битката в Онгъла, довела до основаването на Българската държава, разгрома на арабите под Константинопол и спасяването на Европа от Тервел, победата на хан Крум във Върбишкия проход, победата на цар Симеон I при Ахелой, победата на цар Калоян над кръстоносците при Одрин - 1205 г., победата на Иван Асен ІІ край Клокотница - 1230 г., епопеята на Шипка - 1878 г., битката при Сливница от Сръбско–българската война - 1885 г., настъпателната операция при Люлебургаз и Лозенград - 1912 г. и превземането на Одрин - 1913 г., епопеята на Дойран - 1916 - 1918 г., битката за Тутракан - 1916 г., атаката на Стражин и Страцин и Дравската епопея - 1944 – 1945 г.

Чрез специални ефекти и компютърни възстановки зрителите ще научат за българската история на популярен, достъпен език.

Водещият ще представя и общата политическа обстановка в навечерието на битките, портрети на нашите и чужди военначалници и владетели, въоръжението и облеклото на противостоящите армии, общия ход на сраженията и последствията от битките.

В рубриката "Забравени герои" зрителите ще могат да проследят кратки телевизионни разкази за съдбата на хора, които с живота си са отстоявали личната си и националната независимост. Сред тях са герои във войните за национално обединение, българи с принос в световната наука и други хора, чиито живот и дела заслужават да бъдат популяризирани сред широката аудитория.

http://www.btv.bg/

post-471-1234045564_thumb.jpg

post-471-1234045577_thumb.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор История

На мен лично предването на Пламен Павлов по СКАТ ми е далеч по интересно.Росен Петров ще прави не научно предавне със сериозни дискусии а общообразователно / ще ме разберете какво имам предвид/ предване предназначено най-вече за подрастващото поколение.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...