Отиди на
Форум "Наука"

Взехте ли участие на олимпиадата по история?


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Въпросите бяха 50 - 20 с отворен и 30 със затворен отговор (или - обратното, забравих вече) + текст по зададена тема - събитие или историческа личност.

И аз участвах, но - като проверяващ.

Мога да кажа, че въпросите бяха интересни.

Класират се на втори кръг набралите между 75 и 100 точки.

Учениците, които участват, могат да видят границите на (не)знанието си, което е безценно.

Наградите (След класирането на третия кръг!) също са хубави.

- Ако си в 7 клас - можеш да влезеш в НГДЕК.

- Ако си в 8 - 10/11 клас - можеш да получиш специална стипендия - за надарени деца (не зная колко лева е).

- Ако си 12 клас - можеш да влезеш в избран от теб университет с избрана специалност, за която се кандидатства с история (или - и с история).

А по-конкретно:

НАГРАДИ

Участниците в областния (III) кръг на Националната олимпиада по История и цивилизация с оценка не по-ниска от отличен 5,50 получават сертификат за участие, издаден от РИО на МОН.

На учениците, класирали се на първо, второ и трето място от националния кръг на олимпиадата, МОН връчва индивидуални грамоти, с които могат да кандидатстват за стипендия, съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

На учениците от ХІІ клас, получили оценка отличен (6,00) от националния кръг на олимпиадата, МОН издава документ, удостоверяващ статута им на лауреати на Националната олимпиада съгласно § 2 от Наредбата за държавните изисквания за приемане на студенти във висшите училища на Република България (приета с ПМС № 79 от 09.05.2000 г., обн., ДВ, бр. 40 от 2000 г.) и Наредба № 4/16.04.2003 г. за документите за системата на народната просвета, чл. 77, ал. 1, т. 2 и чл. 79 (обн., ДВ, бр. 41 от 08.05.2003 г.).

На учениците от ХІІ клас, получили оценка отличен (от 5,50 до 6,00) от

националния кръг на олимпиадата, МОН издава служебна бележка, която да послужи за приемането им във висши училища при решение на съответното висше училище.

Учениците от VІІ клас с оценка отличен (от 5,50 до 6,00) от националния кръг на олимпиадата получават правото да участват в класирането в Националната гимназия за древни езици и култура, както и в други училища при решение на съответното училище. За целта МОН изпраща протокол с имената и резултатите на класиралите се ученици от националния кръг.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Втори - областен - кръг на олимпиадата

За учениците от общините Пловдив, Асеновград, Кричим, Перущица, Първомай, Садово, вторият кръг ще се състои на 28.03.2009 г. в ПГ по електротехника, гр. Пловдив - ул. Пещерско шосе, 26.

За целта учениците да носят документ за самоличност със снимка и химикал, както - и да заемат местата си най-късно до 08:25 часа!

Успех!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 месеца по късно...
  • Потребител

"За съжаление моя даскал не спомена нищо за олимпиадата, а и аз не се сетих да го питам"

не си сам :head_hurts_kr: и аз забравих. Някой може ли да даде линк за 11 клас ? Искам да пробвам дали ще хвана 60-65 % :)

Edit: опа тя темата била от 2009г. Все пак ако някой види това да ми прати линк с олимпиядата от 2010г. за 11 клас :) . Мерси предварително

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...