Отиди на
Форум "Наука"

Барбадоската гробница


Recommended Posts

  • Потребител

Много странни неща са станали там: оловните ковчези се разпръсвали, без следи от оскверняване на гробницата.

Ковзезите там мистериозно се разпръсвали, а местното черно население отричало да е осквернявало гробницата (тъй като главата на семейството, накой си Чарлз не знам си кой :biggrin: бил много жесток владетел, а дъщеря му се самоубила заради това.). Чужденци (очевидно важни клечки) отишли и установили, че не е покътната. В период от месеца приблизително чужденците разпечатвали гробницата и намирали оловните ковчези все така безразборно разпръснати. Така се минало време и положението не се променяло. Чужденците запечатали гробницата след поредната проверка и сложили печат. След същия интервал от време те се върнали, печатът не бил докоснат, а ковчезите били в същото състояние. Но един от тях, кой то се различавал по това, че бил дървен, бил строшен. Хората го поправили грубо с тел. ТОзи път взели за оправдание наводнението, но то отпаднало, тъй като нямало следи от такова (гробницата била 2 стъпки под водата). Сложили по пода пясък, та ако някой е влизал, да остави следи. Запечатали отново входа. След месеца се върнали и заварили оловните ковчези разпръснати, освен дървеният ковчег с тел..., а по пясъка нямало никакви следи. Тогава теориите и предположенията им се изчерпвали и те отново се върнали към наводнението. Запечатали входа. След същото време се върнали, а положението било същото- оловните саркофази разхвърляни, дървеният недокоснат. Не им оставало друго освен да използват най- налудничевата теория- че в гробницата има полтъргаист, който използвал енергия от някъде вън и се опитвал да излезе от помещението.

И до днес тази мистерия е останала неразгадана...

Вашите мнения....?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Че защо му е на полтъргайста да кибичи в някаква гробница? (само питам естествено)

Иначе защо пък да не са били вампири тия, които са били в ковчезите? :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Че защо му е на полтъргайста да кибичи в някаква гробница? (само питам естествено)

Иначе защо пък да не са били вампири тия, които са били в ковчезите? :P

Един Господ знае какво е било... :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 месеца по късно...
  • Потребители

Щом преживе покойника се славил с изключителна жестокост, то нормално е местните хората да се страхуват и след неговата смърт. Те вярват, че и след смъртта си върши злини. Може би ключът на тази загадка е в местните африкански традиции. Те са доста силни. Както в повечето общества, така и в това съществува вярата във вампири и вампиризъм.

Може би и Алагоботур да е прав?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Този, който е влизал и е обирал гробницата, е замитал след себе си, за да шашка народа или просто за да ное го хванат. Или всичко е за да се шашкат туристите, като Лох Нес. :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...