Отиди на
Форум "Наука"

ЕК разреши скритата реклама по телевизията


staf

Recommended Posts

  • Потребител

Брюксел. Европейската комисия публикува нов проект за регулиране на телевизионното излъчване, предаде електронното издание АдМаркет. Той разрешава скрита реклама, която по-рано не беше позволена. Според комисаря на ЕС по информационните технологии и средствата за масова информация по този начин ще се увеличи пазара на телевизионната реклама и ще направи рекламата по-конкурентноспособна.

Агенция "Фокус"

За хората които не са разбрали - позволява се използването на 25-ти кадър в рекламите. Накратко - ще се легализира промиването на мозъци.

Скрити сатанински послания в предаванията на бТВ

Благодарение на изнесените напоследък трудове на световни авторитети занимаващи се с изследване на задкулисните спекулации на масонството и учени работещи по проблеми на човешката психика, се хвърли до известна степен светлина върху един малко известен метод за обработка на човешкото съзнание, а именно скритите кадри в киното и телевизията.

Преди да чуя скептиците да казват “това на мен не ми влияе”, искам да ви запозная с няколко научно потвърдени експерименти, дали основание на ООН да заклейми със своя резолюция използването на подобна техника за манипулация върху човешкото съзнание.

През 1957 г. американският психолог Джеймс Уайкъри прави следния експеримент: прожектира документален филм и в даден момент с помощта на допълнителен апарат, внедряващ тези кадри, показва на екрана реклама на "Кока-кола". Кадърът се появява за свръхкратко време и зрителите изобщо не осъзнават, че виждат ода за прословутата напитка. След сеанса обаче се скупчват на бюфета, за да си купят бутилка от тази напитка.

В киното кадрите се сменят 24 пъти в секунда, затова този метод на въздействие е назован "25-ти кадър" (макар, че това определение не е абсолютно точно [по системата PAL в телевизията, кадрите са 25], "25-ти кадър" е термин, останал от времето, когато кадрите са били 24 и не се има впредвид вмъкване на допълнителен кадър буквално, а замяна на 25-тия съществуващ кадър с друг манипулативен. В някой случай, кадрите са повече от 1/25, но скоростта на възпроизвеждане, възпрепятства тяхното съзнателно възприемане.). Според Уайкъри и мнозина негови колеги прожекцията на скрити кадри обработва подсъзнанието - информацията се отпечатва в мозъка на зрителя механично и той няма понятие за това.

В човешкия мозък съществува специално звено, на което американският изследовател на подобни въпроси Дейвид Айк обръща сериозно внимание във своите книги, а на скоро и Московския Институт за изследване на психични проблеми, официално призна: информацията приемана на подсъзнателно ниво се складира в този дял, намиращ се в дясната задна част на мозъка, които е с миниатюрни размери.

Но да продължим с описание на проведените в края на миналия век практически експерименти:

Върху стандартен телевизионен сигнал например наслагват ново изображение - мъничка геометрична фигурка или точица бягаща по екрана, очертавайки концентрични окръжности, обединени в спирала. Всичко това става толкова бързо, чe зрителят не го вижда съзнателно.

Но невидимата за човешкото съзнание спирала буквално опиянява участниците в експеримента: половин час след сеанса те се оплакват от главоболие, някои дори губят съзнание.

Съвсем случайно, решихме да проверим дали наистина забраната на ООН за използването на скрити внушения се спазва и проверихме клиповете на особено популярния през последно време актьор от предаването “Сблъсък”, на бТВ известен като “Боби - турбото”.

Клиповете са във MPEG Video формат, пуснати са от екипа на “Сблъсък” и можеха да бъдат открити на техния Интернет сайт, на адрес: www.sblusuk.com/bobi (тъй като клиповете са вече свалени от официалния сайт, но са широко разпространени в Интернет, можете да ги свалите например от тук или от връзките в края на тази страница).

Експеримента беше извършен по два начина – единия е със функцията за копиране на екрана в програмата BSPlayer и втори, чрез програма за видеоманипулации, позволяваща разделяне видео файла на кадри Adobe Premiere.

Внушенията започват още във “интрото” на клиповете, със думите “SEX” и “ASYLUM” (от англ. лудница) което е еднакво за всички епизоди, а серията наречена “Боби на кастинг” се отличава със страхотно много скрити кадри, сменящи се много бързо за минимален период от време

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

това бях го чел някаде.Имаше доста предавания на БТВ с подобни сатанински и други послания.Незнам дали е истина, но те кара да се замислиш.Ако не БТВ то сигурно някоя друга телевизия го прави.Особено като се има впредвит , че сме в БГ и на никой не му пука.И без това негледам много телевизия.Иначе това въобще не е на добре :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
досега не съм гледал реклама с 25 кадъра и ми е малко интерсно как става :head_hurts_kr:

Откъде знаеш , че не си гледал?Как можеш да си сигурен.Това е 25 част от секундата.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

То може да е нещо несъществено като примерно да ти се приходи до тоалетната, да ожъднееш, да не можеш да заспиш нощем, да почустваш умора и разни такива работи...едва ли си усетил...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Гледайте много ама много внимателно картинката.Трябва да откриете какво не е наред в тази стая.Не е завесата. Трудно е да се открие, може би имате нужда от концентрация.Тука има 25 кадър открийте го в стаята

http://www.web-tourist.net/project/staf/whatswrong.swf

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор
Гледайте много ама много внимателно картинката.Трябва да откриете какво не е наред в тази стая.Не е завесата. Трудно е да се открие, може би имате нужда от концентрация.Тука има 25 кадър открийте го в стаята 

http://www.web-tourist.net/project/staf/whatswrong.swf

Предполагам , че е по бързо и няма отделен звук този 25 кадър.А това коетп даваш е за базик да те стресне предполага. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Предполагам , че е по бързо и няма отделен звук този 25 кадър.А това коетп даваш е за базик да те стресне предполага. ;)

Точно така, базик е ;)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...