Отиди на
Форум "Наука"

Защо сме толкова бедни?


potrebitel

Recommended Posts

  • Потребител

Защо сме толкова бедни?

Източник:Виж тук!

На мене често ми се е налагало да се замисля над следния факт – защо хората от необезпечените слоеве на обществото много по-често достигат до успех във всички сфери на живота, отколкото хората от средната класа! И създават собствен бизнес, получават признание, пари, здраве и т.н и т.н.

Защо те постигат всичко? Защо?

Веднага си спомнян ученическите години. В класа в който учех имахме доста отличници и много добри ученици, но гледайки през призмата на изминалите години разбираш, че не всички от тях са се реализирали успешно в живота. Някои от тях се пропиха, други – работят от заплата до заплата… Но в интерес на истината далеч не на всички участта е такава. Някои успяха, получиха това, което искаха от живота! Но те са единици!

Какво стана с тези, които не се учеха добре, бяха тройкаджии и учеха само по тези предмети, които им харесваха или им бяха симпатични?

Много от тях достигнаха определени висоти в собствения си живот. Кой се сдобил със собствено жилище, кой има успешен бизнес, кой пътешества из Европа и изпитва от това морално удовлетворение!

Защо става именно така? Нали всички сме се възпитавали в една среда? Защо?

Цялата работа се състои в това, че «умните» хора, слагат пред себе си непрекъснато ограничения. Често си казват, че от гледна точка на «баналната ерудиция» това или онова е невъзможно! Че съществува риск. Че това или онова не трябва да сработи! Те мислят, че няма да имат пари да осъществят желаемото! Та нали вече са пресметнали, колко години трябва да спестяват за начинанието пари. Както се казва едва ли ще могат да живеят толкова!

«Умните» хора първоначално се намират в комфортна среда и не искат нищо да променят! Те просто нямат сили за това! Живеят обикновен човешки живот. Ден след ден ходят на работа, два пъти месечно получават заплата и ежедневно мечтаят, как ще им се измени собствения живот към по-добро! Но това така и не се случва! Защо ли? Защото те се намират в зоната на комфорта и нищо не искат да правят, но искат всичко да имат. Да, ама не!

Защо другите постигат успех?

Отговорът е прост. Те мечтаят! Искат да изменят своя живот. Не се плашат от трудностите и препятствията. Не желаят да живеят под наем и да броят парите от заплата до заплата. Те просто искат добре да изживеят този живот, независимо от това, че към дадения момент това не им се отдава! Преследвайки своята мечта в крайна сметка получават това, което искат! Те вземат от живота всичко, каквото той дава! Защо? Защото излизат от зоната на комфорта и започват да действат, водени от своята мечта!

Ако на човек му трябва собствено жилище, той си съставя план за действие (не знам защо днес му викат екшън план, ах, този беден български език) и го изпълняват точка по точка. Гледаш след години се сдобили със собствена квартира в престижна сграда, а онези, които непрекъснато си повтарят, че нищо няма да се получи, така както и преди години, живеят със собствените си родители в същата двустайна панелка. Те само мечтаят, но не могат да осъществят своята мечта, защото … се боят! За това им пречат техните убеждения и стереотипи!

Всеки човек в живота си има своя шанс! Само трябва да се възползваме, като изменяме своето отношение към живота и обществото, за да получим в края на краищата това, за което мечтаем повече от всичко на този свят.

От нищо не трябва да се боим!

Необходимо е само да следваме мечтите си и да постигаме успехи!

ДЕРЗАЙТЕ !

Автор: Александр Доценко

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Моето момче, защото сме гладни - не в истинският смисъл, а в преносния! Живее ни се, а няма време - живота си отива! А ние толкова искаме да живеем - разбирай го както искаш - няма да е грешно! Човешката природа и живота са проблема и никакъв Сталин или Европейски съюз не ще се преборят с тях!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Според мен българите са бедни щото са толкова ограбени...че вече са изгубили надежда да възстановят онова което отдавна не са имали - поминък, природа, гражданско общество, време... Парите не са критерий...бедни се чувстват голям процент от хората, защото ако имат пари, то нямат време или здраве....

Все едно да ти разбият апартамента 10 пъти за една година и банките, в които си държиш парите в това време да фалират, като едновременно с това пладнешки бандити разрушат любимата ти библиотека, или театър или музей... Ей така ограбени са обикновените българи....

Постигането на жизнен стандарт тук не става просто с труд...тук се плаща с цената на здравето...правят се компромиси - със съвестта, гордостта или с времето и личното пространство, с желанията, с онова което обичаш да правиш.

А най-лошото е че много от хората изобщо не осъзнават, че са ги ограбили...

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

А още по лошото е, че други хора не осъзнават че ограбват. А пък още по-по-лошото, че има и такива, които осъзнават

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...