Отиди на
Форум "Наука"

Документални филми


Recommended Posts

  • Потребител

The War on Democracy - Война срещу демокрацията

Филмът разказва как САЩ изпразва от съдържание думите „демокрация" и „свобода" и за нейната роля, като най-голямата икономическа сила в света, в историята на Латинска Америка. Същата роля, която днес се опитва да приложи и в Средния изток...

post-5940-1255164101_thumb.jpg

За да гледате филма натиснете тук :

http://www.youtube.com/view_play_list?p=3B9E1A8540A51E90

Редактирано от dokumentalni
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Money As Debt - Парите като дълг

Познавате ли истинската история на парите? Питали ли сте се от къде идват те? Замисляли ли сте се над следното: 1. Защо правителствата избират да заемат пари на частни банки с лихва, когато биха могли да създават всички пари без лихва? 2. Защо трябва да се създават пари чрез процеса на задлъжняването? 3. Как една система развиваща се на експотенциален принципа може да служи за стабилен дълготраен икономически просперитет? Не е ли очевидно, че експотенциалното развитие е несъвместимо с дългосрочност и стабилност? 4. Какво трябва да се промени за да се осигури стабилна икономика? Отговорите са във визионерския филм на Paul Grignon, който обяснява, че пари = дългове. Ясно и разбираемо, но с желязна логика и последователност е показано как правителствата и банките ръководят най-голямата световна парична пирамида. Това обаче не може да продължава вечно, защото експотенциалното развитие неминуемо води до катастрофа. Намираме ли си вече на точката на сриване на системата? Силно вероятно е.

post-5940-1255165142_thumb.jpg

За да гледате филма натиснете тук :

http://www.youtube.com/view_play_list?p=7ED3034121F2C111

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Distorted Morality - Извратен морал (Ноам Чомски)

"Не е имало война, която, в случай, че фактите се изложат спокойно пред обикновените хора, да не е могла да бъде избегната... Мисля, че обикновеният човек е най-голямата защита срещу войната." Ърнест Бевин - реч пред Камарата на Общините, 23.11.1945 г. Още една изключителна беседа на Ноам Чомски. Университета Харвард, училище по държавно управление "Дж. Ф. Кенеди", сряда, 6 февруари 2002 г.

post-5940-1255165977_thumb.jpg

За да гледате филма натиснете тук :

http://www.youtube.com/view_play_list?p=2EB5D988060AD88D

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И трите филма представляват изключително долнопробна левичарска пропаганда.

Дай нещо друго за баланс....

ПП

С "болд" е желателно да се пише само когато искаш нещо да наблегнеш; не целия текст.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не става дума за политика ... става дума за доброто на хората ,които дори не подозират как са манипулирани от банките и корпорациите !!!

ПП :

Умишлено използвам БОЛД , целият текст има нужда да бъде забелязан според мен.Ако нямам свободата да направя това , то за каво става дума...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако наблягаш на всяка дума, какво ще правиш, когато наистина искаш да наблегнеш? http://www.bg-science.info/forum/index.php?act=SR&f=3

Авторите на горните филми нищо не могат да направят за доброто на хората, защото не сочат никаква алтернатива на така критикуваните от тях системи. Единственото, което могат да направят, е да докарат единствената реална алтернатива на капитализма. Която в модерното общество се нарича как?

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...