Отиди на
Форум "Наука"

Блокирана 22. хромосома


Skubi

Recommended Posts

  • Потребител

Терапия разработена от Габор Варга за подопряването на състоянието на деца страдащи от генетичният дефект на затворената 22. хромосома.

Детето му се ражда здраво но от момента на раждане постоянно плачеше. На две годишна въздраст на установяватр че има този генетичен проблем. С течение на времето симтомите се влошават. Почва да затъпява. Не разпознава роднинитер даже и родителите си, става се по агресивно, плачир гърчи се денонощтно. Все поголеми успокоителни дози лекарсто му дават без никакво подобрение. Разглеждайки сайтове на родители с деца страдащи от същите симптоми се вижда, че практически подобрение няма. Тези даже и на 20-30 годишна въздраст ментално са на нивото на едно 2 годишно дете. Ядат своята урина, до толкова не усъзнават околната си среда. Габор усъзнава, че и тях това ги чака затова на своя сметка почва да се занимава с проблемът. Макар, че по професия е историк и икономик почва систематично да подрежда получената информация от състрадащите родители по такъв начин както нито един лекар не би го съставял.

Едно което се оформило, че на тези страдащи е много висок кортизонът в кръвта им макар, че нямат никакво възпаление.

Другото беше, че детето ако застане пред студен прозорец няма пара върху прозореца. Значи им е сух дъхът.

Продължавайки открива експеримента на руски учени във връзка с жаждата. При нормална жажда се повдига нивото на хормоно за вода за да стимулира пиенето. При кронично жадуване обратно. Повдига се нивото на кортизона и намалява хормона за жажда. Може това да е проблемът, кронично жадуване на детето?

Третото беше, че пикучта нямаше мирис. Това показваше, че водата практически претича през организма.

Обсъдих това с домашният лекър който след съответните проверки за моя отговорност преписа на детето дезмопрессин. Във вид на шпрай дадохме и това действа около 6 часа. После водата също както преди протичаше през детето. Но имаше подобрение.

Продължих своите проучвания към протеина Shank3. Немски учени дали 160 единици инзулин в форна на шпрай и установили подобрение в функциите на мозъкът.

На моя отговорност почнах да давам инзулин на детето.

Значително подобрение се получи. За около 3-4 седмици се нормализира водата в организмът му. Дванайсет килограмното дете стана петнайсет. Значи постоянно е липсвало около 3 литра вода от него. Лекарският контрол установи, че този проблем е преодолян.

Лекарите които преди само с увеличаване на дозите успокоителни и облекчаващи болките лекарства можеха да "лекуват" видяха как се подобри значително положението на детето и станаха партнйори..

Може да се води на ръка, много работи разбира, схваща (преди нищо), учи се да кара колело. Значи може да се живее с него. Преди изкаха да го затворят в лудница. А сега вече ходи в специалното училище.

Резултатите по решаването на този проблен бяха публикувани в Journal of Medical Genetics.

:read::book::punk:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...