Отиди на
Форум "Наука"

Историческият факултет към СУ подпомага изследванията на млади учени


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

В пълната заседателна зала на Софийския университет докторанти и постдокторанти очакваха да разберат подробности за проекта на Историческия факултет Collegium Historicum. Той стартира през есента на миналата година и има за цел да подпомогне финансово изследванията на онези, които в момента подготвят докторантурите си, както - и на най-добрите сред вече завършилите, които биха искали да продължат научните си разработки.

Проектът се финансира от структурните фондове на Европейския съюз и, въпреки че средствата пристигат с няколко месеца закъснение, 40 млади изследователи вече са получили стипендии в размер на 2000 лв. До края на 2011 г. за финансиране ще се преборят още толкова млади учени. Любомир Георгиев, един от завършилите докторанти, сподели, че средствата са му помогнали да издаде книга с проучванията си. За каквото и да са били изразходвани парите обаче, в края на проекта изследователите ще трябва да представят доклад за постигнатото и да отчетат разходите си.

Освен целево отпускани еднократни годишни стипендии, младите учени могат да получат средства за конкретна експертна или консултантска помощ, както - и финансиране за участие в международни научни форуми. В рамките на проекта в момента се изгражда виртуална научна мрежа за дискусии, споделяне на мнения, публикуване на информация за научни конференции, семинари, летни училища в България и в чужбина. Платформата, която ще направи възможни контактите между учените, ще стартира в най-скоро време, увериха от екипа на проекта.

Скоро очаквайте и подробности за сроковете и възможностите за кандидатстване за финансиране в рамките на инициативата на Историческия факултет.

Боряна Пенева

http://www.karieri.bg/karieri/novini/894510_istoricheskiiat_fakultet_kum_su_podpomaga/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...