Отиди на
Форум "Наука"

Ордените в Третия Райх


Recommended Posts

  • Потребител

Предполагам, че темата е за тук. Става въпрос за една книга, която си купих и още е доста противоречива за мен. Книгата е на Сергей Зубков и се казва "Окултни тайни на Третия Райх". Много любопитни информации вътре, но доста спорни и понякога противоречащи си. Например, не успях да разбера Хитлер самоубил ли се е, избягал е в Антарктида с летяща чиния/подводница или още живее в Южна Германия.... Каааакто и да е!

Има информация за различни германски ордени, да си дойда на темата. Череп и кости, Туле, Врил и подобни, както техните лидери и други. Въпроса е, че в тази книга с окултна информация са посочени идеологиите на тези ордени, както и списъците с хората, които влизат в тях. Доста от ордените, като Германорден са на базата на масонските ложи със степени ритуали и др. Та, идеята на тези ордени била да се противопоставят на завладените от евреи горн нива на масонските ложи на запад. Също така да се изгради нова идеология за германския народ. Хора като Хитлер, Рудолф Хес и Химлер са бил ичленове на тезо ордени, но не и ръководители. Имало е ордени, в които се приемат чисти арийци, мисля, че Златната зора бе един от тези. Също така се стараят да продължат Тамплиерските традиции. Въпросът, който ме тревожи: нима наистина лидерите на Третия райх са вярвали в различни теории на тези окултисти като Лист и Хаусхофер за чистата раса и пророчества, атланти и свръхчовешки способности? И какво означава, ако такива хора, имам предвид богати, образовани, властни и т.н. смятат такива неща за истина. Дали знаят повече от другите хора. Ясно е, че пропагандата на Гьобелс не граничи даже с истината, но защо тези хора си обличат костюмчетата и си играят на рицари и решават съдбата на света следвайки пророчества и екстрасенси.

Имаше и любопитната информация, че и Хитлер е бил езотерик и медиум. И интересната легенда с копието на съдбата, в което Хитлер толкова е вярвал. Също така има информация, че Хитлер е преживявал одобни на епилептични припадъци, по време на които преживявал разговори с "висши сили", които така и не разбрах какво означават. До каква степен трябва да се доверяваме на тази информация, защото ордени е било ясно, че има и че управляващите третия райх са били част от тях, както сега отново има масонски ложи и други тайни ордени. Дали наистина са се доверявали на налудничавите теории на окултистите?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...