Отиди на
Форум "Наука"

Димитър Йорданов

Потребител
  • Брой отговори

    744
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    5

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Димитър Йорданов

  1. Нямам представа кои учени за теб биха били авторитетни. Каквито и цитати да ти намеря на учени или лекари ти ще се запънеш че не са авторитетни, че са просто платени от "педалите" или нещо от този род. Тази игра вече съм я виждал. Помисли само за едно. След като хомосексуални отношения и секс и хомосексуални двойки ( в продължение на много години) има при насекоми, жаби, земноводни, влечуги, птици и бозайници и това нещо - хомосексуализма го има от много години при животните и хората, но не е изчезнало до сега то дали е лошо. Нали ако беше лошо или девиация природата щеше да се отърве по някакъв начин от него, ако то вреди или не допринася по никакъв начин за животните и хората?
  2. Не не казвам това, но ти опитваш да изкараш, че съм казал това. Много глупав тролски похват, които макето постоянно се опитва да прилага. Дай малко по-сериозно, а? Казах нещо съвсем друго - защо биха проявили такава отчайваща глупост и мисля, че достатъчно ясно го написах. За всякакви въпроси касаещи специалисти и имащи нужда от експерти при взимане на решението референдумите нямат никакво място. Неспециалистите в обсъжданата тема и област са просто обикновени хора без право на мнение. А дори и да имат мнение няма никакво значение, когато се обсъждат специфично теми нуждаещи се от конкретни и тесни специалисти в дадени области.
  3. Да, ще отговори така по 3 причини. 1. Мързи ги да прочетат нещо различно от това в което вярват или просто ги мързи да четат. 2. Не разбират смисъла на прочетеното, затова боравят с емоции и страхове, а не с логика, факти и открития. 3. Просто са си глупави и лековерни, затова имат нужда да пазят някакво имагинерни "семейни ценности" или "християнски ценности". Което пък подсказва, че вярата и религията имат голямо влияние върху опростачването на населението в днешно време поне в България.
  4. Я кажи насекомите имат ли хипоталамус (и при тях е наблюдавано хомосексуално поведение). Мислиш ли, че ако беше толкова просто - по-малък размер на хипоталамус и малко хормони учени и лекари все още щяха да се чудят и да спорят защо това се среща при земноводни, влечуги, насекоми, птици и бозайници? Помисли ли, че за да се запази тази особеност сред стотици видове животни то тя е не само нормална, но в някаква степен и полезна за всеки вид и популация? Не си, нали? Щото влиза в разрез с твоите вярвания. П.С. Освен това в пълната статия са описани и множество предположения защо това се среща при толкова много видове и каква е ролята на хомоотношенията. Ама си пропуснал това.
  5. Чукча писател, не читател. Дори не си прочел статията внимателно. Типично, ти си дървен философ и всезнаещ. Безнадежден случай. Ето и пълната статия тук има и още подробности. Ако си наистина безпристрастен ще признаеш, че просто говориш глупости. Ето я и цялата: https://nauka.offnews.bg/zhivotat/homoseksualnostta-v-zhivotinskia-sviat-2399.html
  6. Отново се изказваш напълно неподготвен. Ти си по-зле и от фейсбук разбирач. https://offnews.bg/nauka/homoseksualnostta-v-zhivotinskia-sviat-456386.html Прочети за да видиш какви тотални глупости си написал. Останалата част от коментара ти е напълно безсмислена, нея не си струва да я коментирам. П. С. Човека ползваш постоянно логически заблуди и вменяващ на другите какво са мислели или искали да кажат си ти. Примерите са в почти всяка тема с твое участие. Спри да пишеш като спамер, ако имаш претенции, че си нещо повече от останалите. Чети бе, толкова ли е сложно преди да напишеш нещо да провериш дали е истина???
  7. Учудва ли те? Фейковете по националните им канали не спират. Но със сигурност този фейк ще почне да се ползва и от бг копейките въпреки, че е разобличен вече като фейк. Както се случи с много доказани вече фейкове. От биолабораториите създаващи вируси поразаващи само руснаци та до комарите и многократно повече унищожените хаймарси, отколкото изобщо има създадени.
  8. Прекалено често правиш подобни предположения, когато ти липсва елементарния минимум от знания по дадена тема. Преди да правиш подобни предположения отдели няколко часа, запознай се с въпроса, който се каниш да обсъждаш и едва тогава прави Обосновани предположения на базата на поне някаква информация. В момента по всички теми, в които ти си участвал с изключение на историческите си абсолютен лаик, хвърляш някакви предположения от въздуха и после на тяхна база започваш да градиш "теория" и да изказваш някакви други предположения. Постоянно се хвалиш, че си учен, че си написал книга, а в повечето теми се държиш отвратително и си адски неподготвен. Преди да правиш подобни предположения - чети. А още по-добре - когато има в дадена тема/раздел далеч по-подготвени от теб хора вместо да правиш предположения задавай въпроси. И едва когато получиш достатъчно на брой отговори отвори няколко специализирани сайта или дори уикито и пак чети. Чак после почвай да предполагаш какво може би можело или какво може би било.
  9. Човек... Отчайваш ме. Ти искаш ли да избягаш от своята хетеросексуалност - това, което чувстваш за естествено за теб? Защо мислиш, че хомосексуалните искат да бягат от своите сексуални и емоционални увлечения? За тях те са Точно толкова естествени, колкото за теб да харесваш жени. Никога ли не си обшувал реално и на живо с открити бисексуални и хомосексуални мъже и жени? Никога ли не си се интересувал за нещата, които пишеш от самите източници - от тях? Жестокия стрес от жестоките социални условия и отношения към човека ако доведе до самоубийство какво значение има сексуалната ориентация? Просто тези с различна от хетеросексуалните са подложени на повече критика, стрес, обиди, отлъчване от разни вярващи, тормоз - психически, емоционален, физически, по-често за тях има десетки предразсъдъци с каквито си изпълнен и ти.. Явно без реално да познаваш дори една лесбийка или един гей.
  10. Източник, че тези депресии, шизофрения или биполярни разстройства са в следствие от сексуалната ориентация, а не от цялото отхвърляне, ограничаване и тормоз на би и хомосексуалните? Правиш отново несъществуващи връзки на база твоите мисли, предразсъдъци и представи. Без някаква конкретика. Корелацията не е = на причина->следствие. Как се обяснява този повишен процент от специалистите - от сексуалните предпочитания на хората или от условията на живот, отношението към тях и тяхното приемане/отхвърляне?
  11. При някои видове животни женските наблюдават двубоите на мъжките. Но често избират не победителя, а загубилия двубоя. Гледал съм го като любопитен факт за няколко вида птици и бозайници. При други - докато мъжките се бият за права над женските често такива мъжки, които не участват в тези двубои междувременно са при женските и създават поколение. Докато силните и красивите се млатят, другите работят. Ставаше въпрос за някои от видовете лемури, както и при няколко вида маймуни. И има още десетки примери за подобно нещо при животните. Хайде тия фантазии от холивудски приказки и разни розови романчета ги забрави
  12. Точно хомосексуалните много добре знаят какви са - мъж или жена. Единствената разлика с хетеросексуалните е че са привлечени физически и емоционално от своя собствен пол. Иначе те са много наясно какви са. Бъркаш с нещо друго, много модна думичка напоследък ползвана като обида от едни крайно настроени малцинствени общности - политически и религиозни. А точно вярващите да определят кое е морално и кое не - айде без майтапи.
  13. Това кой по дяволите го иска?! Обратните искат само всякакви хора да не им се месят в леглото. Двама възрастни доброволно и при съгласие могат да правят всичко, което не нарушава законите в страната в която живеят. Но има едно голямо НО. Най-вече някакви религиозни индивиди закърмени с простотии им се месят в това с кой спят и с кой не. Или пък псевдо родолюбци и патриоти. И всякакви защитници на "моралните, семейните или християнските ценности". Казано само с 6 думи - Спри да гледаш в леглото ми.
  14. Ще отговориш ли на въпросите, които ти зададох? Освободи учения в теб, бъди методичен. Не замитай неудобните въпроси сриващи твоите фантазии
  15. Ти отговори на логичните въпроси, които ти зададох не измествай сега с нови въпроси. Преди 3-4 коментара ти Зададох няколко въпроса. Отговори на тях, пък нека после обсъждаме новите ти въпроси, които задаваш ти
  16. Човек. Махни тия капаци. https://dariknews.bg/novini/sviat/novi-shokirashti-razkritiia-okolo-obviniaemite-za-teroristichnata-ataka-v-zala-kraj-moskva-video-2380242 https://darik.bg/rusia-obavi-che-chetirima-zadarzani-za-terora-v-krokus-siti-hol-sa-priznali-vinata-si Ето и цитат от статията: Руският президент Владимир Путин твърди, че Киев е "подготвял прозорец" за терористите да преминат границата от Русия в Украйна. https://www.investor.bg/a/527-svyat/391388-rusiya-e-zadarzhala-zapodozreni-za-atentata-v-kontsertnata-zala-kray-moskva Цитат от статията: Интерфакс цитира ФСБ, че четиримата заподозрени стрелци са били арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са имали контакти в Украйна. В момента ги прехвърлят в Москва. Айде стига ти толкова, сам порови и виж колко пъти пъти и всякакви други покрай него обясняват противоречащи си небивалици и колко пъти са казвали къде са били заловени къде са щели да ходят и прочее.
  17. Що тогава цялата руска пропаганда твърди че са хванати на границата с Украйна и са искали да преминат границата с Украйна? Ти самия дори го спомена в някой от коментарите си преди, че са искали да бягат в Украйна и при въпрос за това, което Лукашенкое е казал имаше мълчание. А на другите въпроси имаш ли смислен отговор? Само 4-5 логични въпроса ти зададох, логичен отговор можеш ли да дадеш?
  18. Чакай сега. Лукашенко казва, че са ги заловили до границата с Беларус. Путин и другите високопоставени дето постоянно казват, че украинците са били виновни твърдят, че са хванати до границата с Украйна. Кой лъже? И къде е логиката да минат през фронтова линия където има Война за да отидат чак в Киев и да получат Рубли в БРОЙ? Какво ще ги правят тези рубли в Киев? И що не са побягнали към Централна Азия някъде примерно и не са си получили парите по сметка както уж били получили предварително когато са "вербувани"? Не ти ли е съмнително "самопризнания" от измъчвани и осакатени задържани? Я си спомни ИД как правеше видеа със заложници, когато искаше откуп или освобождаване на свои - говореха каквото им кажат пред страх от смърт или мъчения. Ти вярваш на" самопризнания" на хора, измъчвани от момента на задържането им и с видими следи от жесток побой и физическо осакатяване? Толкова ли си наивен? Ама кажи - кой лъже все пак. Русия или Беларус, щото първите дни нещо се оплетоха яко. Кажи и за предупрежденията на САЩ и Иран към Русия за подготвяни от ДАЕШ атаки, които замиташ под килима и за доказателствата дадени от ДАЕШ с тренировки и кадри от самата атака, които пак замиташ.
  19. Когато човек е измъчван той не казва истината, казва това което го карат да признае и каже само за да спрат мъченията. Виждал си кадри колко жестоко са били пребити и измъчвани (в първите 2-3 дни след залавянето им), мислиш ли че след това е спрял физическия и психически тормоз над тях? Ще запишат и кажат всичко, което им кажат само за да ги оставят поне за малко на мира. Отделно - де е логиката да ходят към Украйна, където от двете страни на границата има сумати и войска и руснаците особено в последните 2 месеца преди този атентат струпаха още повече заради бунтовниците в Белгород и Курск и заради ударите на украинците по военни цели в тези две области? И те терористите баш ще тръгнат към мястото, където има струпани десетки хиляди руски военни ПРЕДИ границата с Украйна? Обясни и думите на Лукашенко, че те били заловени до границата с Беларус и че са опитвали да влязат в Беларус. Което е и логично - да се опитат да преминат там доста по-лесно, а не в Украйна където е война. Значи ти отхвърляш казаното от Лукашенко, отхвърляш признананията на ДАЕШ, които поемат отговорност и освен това споделят и клипове с подготовката и от акцията им, но приемаш за чиста монета това което казват руснаците БЕЗ да представят НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. Хайде спомни си, че освен САЩ и Иран са отправили предупреждение към Русия за очакван атентат от ДАЕШ, но и то е било пренебрегнато. Спомни си когато в Донбас свалиха малайзийския самолет или после самолета на Пригожин или товарния уж с украински затворници как Русия беше твърдо против каквото и да е международно участие в разследванията. А какво ѝ пречи да допусне наблюдатели от Иран, Сирия, Китай, Индия, Бразилия, ЕС? ЕДИНСТВЕНО това, че покрива всичко и не е чиста работата. Махни ги тия капаци навреме, че сблъсъка с реалноста и истината ще боли зверски.
  20. Ще посочиш ли източника за това, което си написал? От всичко четено през годините до момента никъде не съм срещал това, че "не се взривявала". И в новините по онова време, когато гръмна скандала в Русия и смятаха, че това е работа на Русия за да настрои хората срещу чеченците и след в различни новини и разследвания никъде това не е споменавано. Не знам помниш ли, но скандала беше голям докато държавата (Русия) не потули нещата, че се е оакала и са я хванали да подготвя атентат.
  21. Украинците ако искаха просто да предизвикват терор има много начини да го правят. С тези дронове, които имат и ползват биха могли да ги насочат срещу граждански цели и да усетят руснаците на собствен гръб какво всеки ден се случва с цивилните в Одеса, Влов, Харков, Киев и други големи градове. Те знаят, че ако действат като руснаците ще загубят и малкото подкрепа в Русия от все още непромитите мозъци, така че за чии им е да настройват потенциални приятели срещу себе си? Атентати на Украйна срещу цивилни е САМО И Единствено в тяхна вреда и САМО в полза на Путин и шайката му, дето не спира да плаши с трета световна. Уктаинската тактика да удрят рафинерии, заводи и подобни съоръжения е много по-добра, защото при нея се нанася голяма вреда с никакви или изключително малко ранени и жертви. Но на теб няма смисъл да ти се обяснява. Теб факти и логика не те вълнуват. Щом е против твоята вяра не ти дреме кое е истина или вярно.
  22. И ти не си биолог или ботаник, да не говорим за палеобиолог. Но се и казваш като върховна инстанция в това къде какво може би било расло преди емнайсет хиляди години или милион. Не си и инжинер, но това не ти пречи да обясняваш как самолетите или рафинерии те били просто ламарини, гайки и болтове и всичко можело много лесно да се поправя. Не си и специалист по хранене, но според теб няма нужда човек да се храни с месо, ама нищо против нямаш от време на време там да взема някакви добавки щото било по добре от яденето на месо. Пак за теб съдържанието на гроздето и на виното било едно и също щото видиш ли виното се получавало от грозде и нищо, което го нямало във виното не можело да се набави направо и от гроздето. Компетенция и последна инстанция във всяка област...Не искам да си представям какво представлява книгата ти.
  23. Липсват само "колективния запад" над Буданов, а над него "световното еврейство" дето са най-големите нацита в историята на света.
  24. Ти няма ли да почнеш да се храниш нормално? Откакто почна оня твой вегански експеримент съвсем изперкваш. От височината на самолет се вижда колко силно пристрастен си към Русия (прикриващ се зад неутралност и други гледни точки), как замиташ всички факти, които са неудобни и си измисляш някакви твои "логически връзки". И не почвай пак да ми обясняваш какви логически грешки правя - ти си пристрастен до мозъка на костите ти, затова и все ръсиш такава жалка и нефелна пропаганда. Поне се постарай повече, че поне малко да звучи реалистично бе, човек. Не да изглежда смешно само.
  25. Това ли е новата опорка? Каквото и да се открие още (след това, че не е работа на украинците) все ще гледат троловете и руските фенове да го извъртят към Украйна. Погледни опорката си отстрани. Представи си, че това са САЩ И Мексико, а не Русия и Украйна и пробвай опорката да я ползваш в идентична ситуация. Да видиш дали изглежда поне мъъъничко смислена.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...