Отиди на
Форум "Наука"

Важно - 70 % от редовните студенти ще имат проблеми с НАП


Р. Теодосиев

Recommended Posts

  • Администратор

Важно - 70 % от редовните студенти ще имат проблеми с НАП

Има голяма вероятност студентите, които тази година са първокурсници, да се окажат на една крачка от прекъсването на здравноосигурителните им права, посочват от НАП.

По данни на приходната агенция над 70 процента от редовните студенти, които са български граждани, имат пропуски в здравното осигуряване за един, два или три месеца.

От началото на 2010 г. при повече от три неплатени вноски за последните три години се губят здравноосигурителни права. В типичния случай проблемът идва от това, че учениците завършват средното си образование до края на юни на текущата година, а започват следването си през септември или октомври. В диапазона юли - септември те не са осигурени за сметка на републиканския бюджет, защото не попадат в нито една от двете категории. За този период бъдещите студенти трябва да платят сами здравноосигурителните си вноски, посочват от НАП.

Източник: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/goreschi_novini/vazhno_70_ot_redovnite_studenti_sche_imat_problemi_s_nap

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Важно - 70 % от редовните студенти ще имат проблеми с НАП

Никъде в Закона за здравното осигуряване няма текст, който да задължава безработни и студенти да заплащат здравна вноска.

Законодателя не е посмял да посочи, че всъщност иска такса от студенти и безработни, понеже това противоерчи на европейските норми и са записали следното безумие в Чл. 40.(5)"лицата, които не подлежат на

осигуряване по ал. 1, 2 и 3 са длъжни да внасят осигурителни вноски..."

В същото време Чл. 40. (2)

освобождава всички държавни служители и служителите на МВР от заплащане на здравноосигурителни такси.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Типичен тълкувателен кич. За това трябва да се протестира. Правителството пак иска да спести пари на гърба на гражданите - студентите също са граждани.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...