Отиди на
Форум "Наука"

Искам да съм учен


Frujin Assen

Recommended Posts

  • Модератор Военно дело
Жените напразно жертват удобството и носят високи токчета в името на красотата, защото мъжете дори не ги забелязват, съобщава вестник "Дейли телеграф".

Учени от университета на Нортъмбрия изследваха реакциите на мъже към жени, ходещи с високи токчета и с по-ниски обувки.

Резултатите показват, че господата дори не правят разлика дали жената е с токчета, когато ходи.

Изследването е в рамките на по-мащабен проект, който изучава привличането и сигналите, изпращани при движение, като използва технологията за улавяне на движението от триизмерното кино.

Искам да съм учен, да се занимавам с такива изследвания и да вземам заплата.

Кой мама му стара им дава на тия учени заплата да се занимават с такива глупости. Е това ако е наука то аз съм марсианец.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Това е може би една от най-печелившите науки както в света така и в България...Социологията. Института по социология е може би най-богатия...айде да не преувеличаваме, но е доста финансиран и извършва огромни проучвания и доста финансиране има поради тази причина...както от Брюксел така и от Българската държава...правят се огромни проучвания за какво ли не, в България тук последните години доста модерно беше да се изследват циганите и там всичко край тях.

Повечето подобни проучвания са поръчани от различни организации, фирми и какви ли не други организации с различни цели...тя и съвременната антропология също според мен се занимава с подобни неща...свършиха изследванията на туземци и на стари народи...остана да се занимаваме с емота и жени на токчета :D

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Социологията си е наука. Който ще - да я подценява. Негов си проблем.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ами такива изследвания са доста важни, тъй като дават възможност на производителите да се ориентират в пазарната джунгла. А и да я манипулират. Щом ефекта от високи и ниски токчета е еднакъв, значи като се пусне в медиите жените ще се насочат към по-удобните и производителите ще спечелят. ;)

Не случайно някои наричат статистиката - "стъкмистика". Резултата в действителност може да се манипулира. В случая естествено на първо място са качествата на жената - каквито й ги е дала природата/бог, каквито са ги дооформили пластичния хирург, фризьора, диетолога и гримьора и ги е довел до завършеност шопинга в луксозните магазини. Друг е въпросът, ако на изследваните бяха показани една изтупана дама с токчета и друга със същата хубост (може да вземат 2 пайнерки, те са произведени по един модел), но чорлавка (по възможност с леко сплъстена коса), по възможност немита две седмици и облечена като баба Яга. Защото обувките са незабележима част от цялостната визия и стремежа към нея.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...