Отиди на
Форум "Наука"

Генератори на QR кодове


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Направете свой QR код!

Прави се оттук:

http://qrcode.kaywa.com/

В кода може да се вкара едно от следните неща по избор: URL, SMS, телефонен номер или пък - някакъв текст.

Възможност за 4 големини: S, M, L, XL.

Или - оттук:

http://zxing.appspot.com/generator/

Вторият сайт дава възможност за слагане в кода на по-разнообразна информация; едно по избор сред: URL, SMS, телефонен номер, някакъв текст, географско местоположение, информация за контакт, WiFi мрежа, e-mail адрес.

Възможност за 3 големини: S, M, L.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако нямате четец за QR кодове, свалете си този - KAYWA QR codes reader:

http://reader.kaywa.com/en/

Ето и списък на телефони, за които става четецът:

http://reader.kaywa.com/phones/

---

Ето списък с повечко qr четци:

http://www.mobile-barcodes.com/qr-code-software/

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Смятам за полезно да се направи QR код на http://nauka.bg/ и той да седи някъде в сайта и в списанието.

post-471-032269400 1317474790_thumb.jpg

post-471-087082600 1317474801_thumb.png

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Глобален Модератор

Няколко нестандартни приложеня на QR кодовете

Малцина знаят, че познатите днес QR („Quick Response“ или „Бърз отговор“) кодове не са плод на мобилните технологии, а започват своето начало от производствения процес на Toyota, където са били използвани за сканиране на автомобилни компоненти.

Така че QR кодовете започват своето ‘пътуване’ от заводите на един от най-известните автомобилни концерни в света и днес се използват дори в модната индустрия. Това обаче показва тяхната популярност, но не и тяхната полезност.

За да разберете напълно защо някои анализатори са на мнение, че при по-голяма осведоменост, хората могат да станат зависими от тях подобно на мобилните телефони, трябва да видите някои нестандартни приложения на QR кодовете.

QR кодовете са идеални за пренос на URL адреси. Можете лесно да ги генерирате сами и също толкова лесно да ги прочетете с помощта на приложения за смартфони за сканиране на баркод. Някои ги считат за прищевки, други ги намират страхотни, но не всички осъзнават, че те са просто много полезен инструмент, който ако използвате често ще откриете, че има доста забавни приложения в ежедневието.

От Make Use Of ни предлагат няколко нестандартни приложения за използване на QR кодове, които може и да не знаете.

1. Аудио бележка на вратата на хладилника

Децата ви никога не чуват това което им казвате? Може би е време да замените бележките по вратата на хладилника с удобен QR генератор. Децата са податливи на технологиите и QR кодове с персонализирани съобщения може да привлекат вниманието им. QR Voice ви помага да създадете код, който може да се сканира и да се изслуша съобщение. QR кодът може да бъде оставен на вратата на хладилника или на друго място. Разбира се, има по-добри начини за комуникация, но така със сигурност ще се забавлявате.

2. Споделяне на Wi-Fi

Инструмент като QR Code WiFi ви помага бързо да се генерира код с Wi-Fi параметрите на мрежата ви.QRStuff и QR Code Generator са подобни инструменти, които също може да тествате. Можете да изтеглите и отпечатате QR код, който да залепите на вашия рутер или да го дадете на вашите гости. Така ще си спестите досадното многократно повтаряне на Wi-Fi данни.

3. Намиране на изгубени предмети и домашни любимци

Може да поставяте QR кодове върху своите вещи, като ключодържатели например, които губите най-често. Когато ги забравите някъде, тези които ги намерят може да прочетат QR кода с данни за контакт с вас и да ви ги върнат. Тази идея е идеална и за хората, които имат домашни любимци.

4. Опаковане на вещи при преместване

Ако ви предстои преместване в нова квартира или дом, QR кодовете може да ви помогнат много. Използвайте ги, за да ги лепите върху кашоните, които опаковате. Така ще си спестите да излагате на показ тяхното съдържание, а с едно бързо сканиране с четец на QR код ще можете да прочетете цялата информация бързо и безпроблемно.

5. Маркирайте книгите си

Обичате да отбелязвате датата когато сте си купили дадена книга или да отбелязвате кой ви я е подарил? QR кодовете ще ви помогнат да направите това по много по-забавен начин. Разбира се, може да напишете всичко, което пожелаете, като кой е бил с вас когато сте купували книгата или какви информационни ресурси в Wikipedia или YouTubе са свързани с нея.

6. Поздравителна картичка

Бъдете креативни с вашите поздравителни картички. Да, вярно е че никой вече не изпраща физически поздравителни картички, но представете си какво бихте могли да направите ако комбинирате физическа поздравителна картичка с QR код? Например, може да посочите линкове към онлайн видео където да изкажете дълъг и емоциален поздрав.

http://b2bnews.bg/index.php/6-nestandartni-prilojeniq-na-qr-kodovete-871650.html?utm_campaign=B2bnewsWeeklyNewsletter2013-37&utm_medium=email&utm_source=newsletter

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

По сегашному, когато пътуваш със съмолет, на летиштето трябва да си теглиш боард тикет при някое автоматче. Представи си в щрес си, гъмжило, на жената главата на детето стомаха боли и вече светли зелената лампа за онборд. Слагаш паспоррта, натискаш бутони, грешиш...... Наново паспорта не на дълго ами пряко се слага не те намира сетемата....Почваш ама не с паспорта ами с окупационият номер получен от авиокомпанията по имел. Щастливо стигаш до....до въпросът къде искаш да отидеш. Пишеш България например. ОК. В кой щат е или пощенски код? Системата е американска и тук трябваше на пощенският код да се пише 9999. Но затова няма хелп. Това го узнах 10 секунди след като се бях приготвил да разбия терминала....

Защото ресет или една стъпка назад бутон няма тази пуста система.....

След това при процеса на баркирането един пред мен си извади яйфончето изкара на екрана КУР кода и където аз трябваше да си давам моят принтоут за сканирване той само си доближаваше екрана и ОК. Даже и при последната проверка, при влизането в съмолета така си влезе.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Аз си направих такъв позпис на сбуж. Имейл, но го махнах. Иначе ичач идеята спец транспорт в презприятието ни да се малкила с такива за плоследяване вместо с GPS. Кямери имаче много

Кято седна накомп тагява +овете

Много грешки ама надявам се да съм разбран

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

Пропуснах да добавя, че такъв код ако съхранява две имена, длъжност, имейл, телефон и да не се налага - сайт става много /непрепоръчително подробен. Непрепоръчително - при много квадратчета вероятността за грешка при четене се увеличава. Пробвайте да вкарате информацията от визитната ви картичка или просто изброените от мен неща. Идва от това, че всяко квадратче е бит, но има и старт / стоп и може би разни опознавателни битове...

Иначе идеята дори не беше моя

Редактирано от Joro-01
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Инженерни науки

За да се автоматизира някакъв процес е много подходящо. Машината /машинното зрение/ много по-лесно ще прочтете такъв код /бар код пък още по-лесно/ отколкото цифри и букви. Това е от етикети на стоки и пратки до детайли в производството, та да може всичко да става без /с минимум/ човешка намеса /роботи ако вършаг работата/. Принципно такъв код се чете чрез сканиране с лазер или с камера и подходящ софтуер.

Обаче да се слага по визитни картички и по подписи на имейли не е кой знае колко полезно.

За пропуски в условията на пропускателен режим е дори вредно - ксерокопието ще работи...

Въпреки това аз го намирам оригинално хрумване.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Различни възможности, които технологията предлага.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...