Отиди на
Форум "Наука"

Y-M-C-A


Recommended Posts

  • Потребители

Едно от най-опасните подкопавания на християнството се върши, като че ли под самия му флаг. Това подкопаване се извършва от Joung Man Christian Associton - младежки християнски съюз.

Неговия знак не само, че възпроизвежда триъгълника на дявола, но той даже в натурата си е боядисан с двата цвята на жреческото облачение в сатанистите, а имено чевен цвят има самия триъгълник с инициалите на съюза. Тъй че в този съюз ний не виждаме нищо християнско, освен едно лицемерно название "христинско".

Когато този съюз се зародил, той напълно се намирал под влиянието на протескатската църква и жестоко нападал прочутата Е. П. Блаватска, поради което тя самата пише за това оплаквателно писмо до Аксаков (гл. книга на В Соловиев).

Старите членове на съюза жидали своята задача в разпространието на идеите за царството Божие вътре в самия човек. Сатанистите използвали този съюз, тъй както по-рано изполваха масонството и след това масово се влели в него, почнали да противодействат на първоначалните разбирания на неговите членове, като ипорито почнали да прокарват мисълта, че съюза трябва да насажда "християнския социалисъм" - excusez du peu; или с други думи да се разрушава християнството по най-незабележителен, но положителен път...

post-10610-003229000 1333632679_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Е, хайде, хайде :)

Аз съм си пообщувал доста с Y's Men Club, един вид клубно продължение на YMCA. Хората бяха възрастни датски лутерани, които имаха най-вече амбицията да летуват евтино в България. Иначе издателската дейност на YMCA на Запад по соц-времената е била повече от сериозна - и с крайно позитивни резултати. Да, това е надконфесионална организация с малко или повече протестантеещ уклон, но това още не е причина да търсим под вола теле.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...