Отиди на
Форум "Наука"

Извънземни част поредна


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

В разсекретени от държавния архив на Великобритания документи на министерството на отбраната журналист на вестник “Таймс” откри доклад, в който се обяснява, че една от причините за появата на НЛО на Земята е извънземният “туризъм”. Документите датират от 50-те до 90-те години на миналия век.

Сред другите възможни причини за визитите на малките зелени човечета са посочени “научни изследвания” и “военно разузнаване”. Не се изключва и версията за масови халюцинации, необичайни атмосферни явления от типа на кълбовидна мълния и странни облаци, както и изпитания на свръхсекретни летателни апарати, като американския изтребител “Стелт”.

През 1978 г, специалистите на министерството на отбраната въз основа на данни за количеството пригодни за живот планети във Вселената пресметнаха, че извънземните могат да долетят до Земята един път на хиляда години. В някои случаи експертите намират напълно земни обяснения на информацията за срещи с третия вид. Например, през 2005 г. пикът за подобни съобщения съвпадна с появата на увлечението на китайските по летящите фенери.

Военното министерство било засипано с твърдения за стотици забелязани извънземни, които включват две високи човекоподобни същества в Уелс, облечени в сребърни костюми и без лица, трима високи "мъже в черно" в Спалдинг, Линкълншир, както и "златни кръгове" над Великобритания. Конен полицай съобщил, че е видял четвъртит, подобен на диамант обект, движещ се в небето, който променял формата си над футболния стадион "Челси" през 1999 г.

От документите, обнародвани на 12 юли от Националния архив на Великобритания, също става ясно, че министерството на отбраната през 1998 г. е докладвало на премиера Тони Блеър за събирането и анализирането на данни, свързани с НЛО. Тогава във ведомството е имало специален отдел, който се е занимавал с въпросите на НЛО. Администрацията на премиера е изпратила там запитване във връзка с подготовката на закон за свободен достъп на гражданите до правителствена информация. Блеър е искал да разбере политиката на министерството в тази насока, защото уфолозите възнамерявали да използват закона за свободата на информацията, за да получат правителствени данни за НЛО.

От министерството подчертали, че ведомството “има само ограничен интерес към свързаните с НЛО въпроси”. При това от отговора на ведомството става ясно, че възможността за съществуването на извънземни форми на живот не е изключвана.

Отделът за извънземните бе закрит през 2009 г.

Блатата Илкли, намиращи се край английския град Йорк, са най-уникалната аномална зона в света. Често там избухват сини пламъци, унищожаващи растителността до корен. Огромни черни или бели кучета с горящи очи изникват от нищото, събарят хората с престорена агресивност, но след това изчезват също така светкавично или биват разкъсвани на парчета от мистериозни взривове. На тяхно място остават само следи.

Това твърди британския изследовател на паранормалните явления Артър Томплинсън. Според него тези "номера" на природата са страничен ефект на главния феномен на блатата Илкли. Става дума за избирателни НЛО. Те се наричат така, защото през последните близо 30 г. в инциденти с тях са въвлечени предимно офицери от британската полиция и висшите чинове от службите за спасяване и ликвидиране на последствията от стихийните бедствия.

Най-любопитното, което не дава мира на уфолозите, е, че предполагаемите извънземни позволяват да бъдат снимани.

Нещо безкрайно странно се случило на 1 декември 1987 г. Тогава полицай от Скотланд ярд се натъкнал както на гигантско куче, така и на мистериозно джудже. Днес полицаят, известен от съображения за сигурност само с псевдонима Айвън Доу, разказва: "Край блатата с мен се случи нещо невъобразимо, поставящо под съмнение всичко, считано за нормално. Въпреки всичко съм убеден, че случката е действителна, още повече разполагам със снимки."

Във фаталния ден Айвън Доу взел апарата си, за да заснеме птици с необичайно оперение. Смятал и да се изкачи на върха на стара каменоломна, откъдето се открива дивен изглед към градчето Илкли, съобщава peranormal-news.ru.

Плановете обаче претърпели неочакван обрат. Когато Доу слязъл на дъното на кариерата, главата му била докосната от облак, черен като ботуш и със същия размер. Появило се гигантско куче, което се тръгнало към него, но без да стъпва по земята земята.

Кучето изчезнало, като вдигнало шум, подобен на този от излитаща от езеро патица. На мястото на кучето се появило джудже с тъмнокафяв цвят. Главата му била идеално кръгла, а ръцете и краката му толкова подпухнали, сякаш напомпани с въздух.

Извънземното започнало да се катери по стените на кариерата и сочело със знаци на Доу да си ходи. Той решил да последва и да хване джуджето, за да го представи като доказателство. То обаче скочило в кутия, от която течал разтопен метал. Тя със силен шум се прибрала в светещ диск. Той се скрил в облака-ботуш и изчезнал, като преди това изкоренил две дървета, под които Доу се криел.

На път за дома полицаят отново се срещнал с огромно черно куче, което се взривило зад гърба му.

Вкъщи Айвън Доу установил, че апаратът е запечатал абсолютно всичко, видяно от него. Той се обадил на изследователя Артър Томплинсън. По молба на Томплинсън полицаят подробно описал преживяното край блатата. Айвън Доу също открил, че след невероятната случка стрелката на морския му компас променила своята полярност. Това заинтересувало изключително физика Едуард Спунър, шеф на катедрата по електроника и електротехника в Манчестърския университет.

Ученият взел аналогичен компас и след редица опити успял да промени полярността му. Така стигнал до извода, че върху устройството на Доу е оказано уникално външно въздействие, трудно постижимо в лабораторни условия.

Артър Томплинсън пък предложил на Айвън Доу да се подложи на серия сеанси регресивна хипноза, за да бъде изяснено къде се е намирал през онези два часа на 1 декември 1987 г. Полицаят се съгласил. С експеримента се захванал известният британски психолог и хипнотерапевт Джим Сингълтън. В състояние на хипноза Айвън Доу разказал, че щом закопчал калъфа с фотоапарата, веднага се оказал в тръба с прозрачни, ярко осветени стени, водеща към дъното на светещ диск. След това прожектирали на Доу два филма с предупреждения за бъдещето на Земята - отровена от отпадъци вода, сринати градове, масово измиране на хора от глад и жажда. Последвал филм за деликатни събития, свързани с Айвън Доу. Той обаче категорично отказал да разкаже пред Джим Сингълтън съдържанието му както в хипнотизирано, така и в бодърстващо състояние.

Пребиваването на полицая на борда на НЛО завършило с по-нататъшно космическо пътешествие. Той посетил планети, чиито обитатели процъфтявали и нямали нужда от нищо.

Само на 400 метра от кариерата, където полицаят попаднал на извънземно, се намира скалният масив Кау енд Къф. Край тях минава пътят за град Едингъм. Само за последните години на борда на НЛО попаднали четирима полицаи, трима пожарникари и двама спасители. Всички се свързали с уфолози, които установили, че похищенията се развивали по еднообразен и рутинен сценарий. Липсвали единствено гигантските черни кучета.

Според специалистите по НЛО това означава само едно. Блатата са пряко свързани със сеизмичното напрежение на почвата, което освобождава енергия и изопачава фундаменталните свойства на пространството и времето. Привичният ход на нещата сякаш се преобръща и се развива лъжливо.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Миналата година Обама каза, че правителството на САЩ не разполага с доказателства за съществуване на НЛО.

За първи път ми се случва да им вярвам за нещо на правителството на САЩ :)

Редактирано от Warlord
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...