Отиди на
Форум "Наука"

Научна конференция в чест на проф. Василка Тъпкова-Заимова в СУ


Recommended Posts

  • Администратор
Асоциацията на византинистите и медиевистите в България, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Институтът за балканистика с център по тракология при БАН, Центърът за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“ и Институтът за исторически изследвания при БАН организират на 28 февруари 2014 г. научна конференция „Средновековна България в контекста на балканската и европейската история и култура“ в чест на 90- годишнината на проф. д-р Василка Тъпкова-Заимова.
Конференцията ще бъде официално открита в 9.00 часа в Заседателна зала 1 на Ректората от председателя на Асоциацията на византинистите и медиевистите в България акад. Васил Гюзелев.
По-късно през деня работата на научната конференция ще продължи в четири секции – изворознание и историография, история на Средновековна България и Балканите, литературознание, изкуствознание и музикознание и археология, епиграфика, нумизматика и сигилография, в Заседателни зали 1 и 2 и в Конферентната зала на Ректората.
Проф.Тъпкова-Заимова е родена през 1924 година в семейството на учителя Кирил Тъпков. Внучка е на Димитър Тъпков и сестра на композитора Димитър Тъпков. Преподавател е в катедрата по класическа филология на Софийския университет. Работи в Института по история, а по-късно в Института по балканистика при Българската академия на науките. Преподава история на Византия и балканските средновековни държави и други сродни дисциплини в Художествената академия, повече от двадесет години във Великотърновския университет, а в определени периоди и в Пловдивския университет, Нов български университет и други.
Почетен доктор е на Великотърновския университет, Пловдивския университет и Букурещкия университет. Член е на национални и международни комисии и комитети по византология и балканистика.
Проф. Василка Тъпкова-Заимова е почетен председател на Асоциацията на византинистите и медиевистите в България.
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Прегледах темите на докладите. Никой обаче няма топки да се занимава с въпрос като "икономическият потенциал на Първото българско царство". :grin:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...