Отиди на
Форум "Наука"

Юбилейна конференция 125 години математика и природни науки в СУ ”Св. Климент Охридски”


Recommended Posts

  • Администратор

С юбилейна конференция от 5 до 8 декември 2014 г. ще бъде отбелязана 125-та годишнина от преподаването на математика и природни науки в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Официалното откриване на юбилейната конференция ще се състои на 5 декември 2014 г. в 14.00 часа в Аулата на Софийския университет.

В рамките на конференцията, организирана от Факултета по математика и информатика, Физическия факултет, Факултета по химия и фармация и Биологическия факултет на Софийския университет, са предвидени пленарни доклади с исторически и научен характер, както и научни съобщения от областта на математиката, информатиката и природните науки и методите на преподаването им. Събитието ще завърши с Форум за образованието по математика, информатика и природни науки в България.

В рамките на конференцията ще бъдат проведени специализирани и работни семинари, кръгли маси и дискусии по научни и учебни проблеми и други, свързани с миналото, настоящето и бъдещето на обучението по математика, информатика и природни науки.

Тематиката на конференцията е широкоспектърна, включваща актуални съвременни теми от областта на математиката, информатиката, химията, физиката, биологията и обучението в тези области. Акцент ще бъде поставен върху взаимовръзките между отделните области с цел изграждане на мостове за бъдещи интердисциплинарни изследвания.

На 8 декември 2014 г. в 9.15 часа в Аулата на Софийския университет ще започне Форум за образованието по математика, информатика и природни науки в България.

post-6-0-38815800-1363703521_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...