Отиди на
Форум "Наука"

Психо-управленска <философия> и нейната обективна структура.


Recommended Posts

Темата е за обсъждане, разговор по конкретната физическа структура на регионалното и глобално управление- системи, връзки, хора, техните психопрофили , идеи, принципи , <философия> , прогнозиране на пътя на управленските машини и възможни планове за развитие.
Проблема е комплексен, деликатен и не му намирам място другаде освен тук.Важно е да сверим погледи, предположения и пр., всичко това е от значение за разните му нам потребности.
Обсъждаме без емоции, без никаква политика или идеологии, за да предпазим темата от унищожение.Всеки по-смел събеседник може да изложи виждане, като рискът е за негова сметка. :mrgreen::laugh:
Link to comment
Share on other sites

Можем първо да разгледаме предполагаемият управленски градеж в област с достатъчна световна тежест и територия.Например ЕС- без Великобритания и Русия. Ясно е структурите са глобално свързани.ЕС-Великобр.-нейните съюзи, С.А.Щ. Китай и пр., за по-лесно за сега само предложените.
ЕС-с водещитеГерм., Франция имат доста на брой държавни системи с вътрешните управления. Официално всички са демокрации и имат непряко народно управление, съответните политически елити са на лице.Освен тях тея имат и други <избираеми> елити-тея от съдебните системи, висшите кръгове бюрократи- в частност някои от силовите машини-полиция,част от разузнаването.Донякъде такива са част от въоражените сили и част от най-висшите-представителни финансови бюрократи.Общият им кръг е обединението ЕС- съответните общи политици, които обикновенно са и национални, най-висшия кръг представителни бюрократи.
Интересни са <скритите> машинарии от системите, тея дето малко се набиват на очи и по-рядко се подменят по причини -демократични, при тях замените нормално имат други причини.
Продължени следва.................... :biggrin:
Link to comment
Share on other sites

Другите физически лица във висшите кръгове на упр. системи са слабо-непряко демократично контролирани , почти безконтролни, неподлежащи на контрол.
Такива са хора от скритите бюрократи в администрациите, много от правораздаване-на важни позиции-съдеб.система, прокуратура. Повечето от системите за сигурност- полиция, вътрешно разузнаване, разни други служби за сигурност, национални и държавни банки, държавни фондове -всички ключови бюрократи във финансова и икономическа област-без <видимите> такива.Държавната отбрана-армия- почти всички. Военните разузнавания-външно, контраразузнаване и пр.-всички.
Финансова област-всички борси, фондове, банки и т.н.т.. Икономика -всички корпорации, големи дружества, всички милярдери-паркетни и скрити, всички по-значими милионери, информацион. сектор, всички телевизии-корпорации, картели, радиа свързани с тях, печатни издания, големи интернет доставчици и пр. По-точно за европейските иконом. структори е да се говори за нелегални обединения-наречете ги както желаете.
Образование-всички ключови <невидими> висши чиновноици. наука-университети, институти -висши чиновници.
Култура-същото.
Шоу бизнес-към икономиката. културата, разузнаването и т.н.т.
Религия-целите ръководства и хората ключови в икономическата дейност, финансиране и основните връзки с разузнавателните и службите за сигурност.
Здравеопазване- към администрация, икономика, разузнаване и пр.
Спорт-многостр, връзки-лесни за отгатване
Може и да сме забравили някои национални роли и актйори.
ЕС си има собствени от тоя клас, това са ключови бюрократи и експерти в Е.,Комисия, парламент, почти цялото ръководство на црентр.евр,банка, -финансите, и т.н.т.
Тези са първия кръг при по-невидимата конструкция на управлението.Следват подчинените им механизми чрез които на практика се достига до конкретни управления тези от втори и трети кръг, те са стотици хиляди.
Изключения правят системите за сигурност, разузнавател.структури вътрешни и външни , цивилни и военизирани.При тея показноста е минимална, те са ключови в контрола , граденето и <настройването> на системите.Повечето ключови кадри се обработват и зависят по някакъв начин от тях.
Link to comment
Share on other sites

Росия. Моделът се доближава до този в големите от ЕС, но има специфични заемки от САЩ , дори и от Китай.
В тая държава не е имало основа на стара капиталдемокрация , по тея причини се е наложило сравнително бързо да се сдела финансово-икономически елит, както и нови машинарии характерни за сеганото време, със съответните хора. Физическият състав буквално е <назначен> от първите и втори партийни ръководни кръгове , а те със връзки и зависимости от местните разузнавателни и за сигурност служби. Характерна е решаващата роля на военните разузнавания, контраразузнавания, това доближава руснаците до американци и до някъде с китайци.Подобен минимодел има и в някои източноевроп.страни , сега членове на Е.С.
В руската система , като обобщение, зависимоста на управл.система от силовите звена, разузнав., сугурност, полиция е тотална.
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...