Отиди на
Форум "Наука"

Световна България


Recommended Posts

Здравейте! . Реших да изложа виждането си , а и това на един актуален властови полит/икономически субект в България по Българският национален въпрос. Аз ще говоря от позицията на човек ненавиждащ всякаква национална, религиозна ,етническа принадлежност, но с дълбоки користни, финансови, интереси да разработя съвременен път към съхранението на България, каквото и в последствие да означава това име. Тръгвам от факта, наистина съществува една влиятелна българска личност която търси подобен път на развитие, преминавам към допускането , тази личност е успяла да убеди повечето влиятелни властови фигури в БГ , с какви методи, обичайните/со кротце со благо с кютек/в големи количества.Няма да разсъждаваме сега как би могло да стане това, защото задължително навлизаме в съвременната българска политика, просто се е случило. Решили са, наричам ги Българска Комисия да развиват своите интереси и влияние в Светът. Защо не само в България, защо да не се концентрират само в своите феодални владения, просто е, не е възможно , страната е малка и отчайващо незначителна, ако се заложи всичко на нея , рисковете са огромни, да загубиш Всичко! Освен това при сегашната реалност влиянието, власт и възможности на членовете на Б.К/ българска комисия и самата Комисия са невъзможни без мислене за съществуване в европейска общност и интернационален капитал , споделяне на власт и влияние и пр.

Движеща сила в Б.К. е само интересът, наркотикът на власт и значимост, цинизмът на Съдботвореца, нищо друго , никакъв идеализъм, никаква идеология, никакви национални чувства.

.............следва продължение.........

Link to comment
Share on other sites

Световна България в държавата България и нейните покрайнини , исторически територии и населения.

Виждам българският национализъм за безперспективен.Да направим разбор за съвремието на България, балканите и населението. Населението е етнически и религиозно смесено. Тези които си мислят ,че са с български произход и с християнско родословие намалят в населението, християните и мюсюлманите цигани прогресират процентно, мюсюлманите опред. се с турски произход също растат , българомохамеданите /нямам достоверна информация, но вероятно не се увеличават , като цяло населението продължава да намаля.Голямата част от населението няма национални чувства.

Как може да направим по/голямата част от народа желаеща да живее в България, или нямаща против някога да пробва отново да заживее, или това да е нелоша алтернатива за техните наследници. Единственото което реално може да проработи без пряка употреба на сила това е интересът.Гражданит трябва лесно да открият своят интерес и да не го изпускат от поглед в пътя си. За това не са нужни свръх усилия, Б.К може да си подреди зависимата икономика подходящо, основно е нужно за всеки по някаква перспектива и оптимална сигурност.Нужен е един съобразен с международните условия социален модел, нужна е агресивна работа за приобщаване на почти всички. Вие сами може да се сетите как е възможно конкретно икономиката на страната, макар и доста мижава, да заработи в тази насока.Тук идва важен момент, Интересът трябва да бъде обвит в подходяща форма.Тази форма няма да бъде национализъм, няма да е религия , ше бъде Идейна система , наричате ги Идеология, но тази ще е доста особена , създадена да обслужва Б.К.

....... следва продължение.........

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...