Отиди на
Форум "Наука"

Половин век европейско законодателство в областта на фармацията


Last roman

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

 

29
farmaciq-evropa-flag.png?resize=1600%2C1

фармация европаот Fernand Sauer, бивш директор на дирекцията за обществено здраве на Европейската комисия и бивш изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата

Пациентите се нуждаят от бърз достъп до безопасни, ефективни и висококачествени лекарства на достъпни цени. Сега честваме петдесетата годишнина на европейското законодателство в областта на фармацията, което е насочено към терапевтични нововъведения.

Законодателството осигурява подходяща защита на участниците в клинични изпитвания, ефикасен контрол на продуктите преди и по време на предлагането им на пазара и разпространение на обективна информация за по-рационалното им използване. Предвиждат се и стимули за разработване на лекарства сираци за редки болести и на специални лекарства за деца.

През последните 20 години Европейската комисия е дала повече от хиляда разрешения за пускане на пазара на иновативни лекарствени продукти за хуманна и ветеринарна употреба. За всички други лекарства съществува децентрализирана система за координиране на националните разрешения. Това предполага сътрудничество и доверие между регулаторите и почтеност от страна на всички участници.

Европейската агенция по лекарствата предоставя на Комисията научни становища, както и листовки с упътвания и медицинска информация на всички официални езици на ЕС. Експертният опит се споделя с националните органи, за да се оценят новите лекарства и да се наблюдават неочакваните странични ефекти и нежелани въздействия на всички продукти, които се продават в ЕС.

Комисията и Европейската агенция по лекарствата водят постоянен диалог с пациенти и представители на промишлеността. Те са установили силни връзки със Световната здравна организация, с Органа по храните и лекарствата на САЩ и с Япония — пряко или чрез Международната конференция по хармонизация. Европейските регулаторни дейности се превърнаха в образец за много страни в полза на пациентите в целия свят.

http://pharmmedia.bg/половин-век-европейско-законодателс/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...