Отиди на
Форум "Наука"

Ким Чен Ун и артилерията


Frujin Assen

Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Приемането на безсмъртната велика Програма за укрепване и развитие на артилерията с чучхейска ориентация

На 3-4 декември 2015 в Дома на културата "25 април" в тържествена обстановка премина ІV конгрес на артилеристите от КНА (Корейска Народна Армия). В конгреса взеха участие командири и политически работници от артилерийските части и подразделения от всички подразделения на КНА, работници (има се предвид партийни работници) от военните училища, разчетите на оръдията "Герой" от остров Му и други командири и войни образцови в съревнованието за точен артилерист.

Излиза на президиума на конгреса уважаемия Ким Чен Ун

430802_600.jpg.4d6ba34ffde4499cbeae3382c

Топло отвръщайки на ликуването на участниците в конгреса, прилагащи самоотвержени усилия за усъвършенстване на бойната подготовка на артилеристите, той  изпрати горещ поздрав, на тези които извършиха героически подвизи в борбата за защита на Родината и социализма.

На президиума заеха места Хван Бен СО, Пак Ен Сик, Ли Ен Гир и други от командния състав на КНА, командири от частите и подразделенията на КНА, образцови в подготовката артилеристи.

430507_600.jpg.b575e12bce9e256f47ab0040c

Първия секретар на ТПК (Трудова Партия на Корея), Първи председател на ДКО (Държавния Комитет за Отбрана) на КНДР, Върховния Главнокомандващ КНА Ким Чен Ун произнесе встъпителна реч.

Той изрази увереност, че настоящия конгрес ще извърши успешно своята работа в обстановката на висок политически ентусиазъм и активно участие на всички участници в конгреса и така ще послужи за историческа стъпка по пътя към усъвършенстване на бойната подготовка на артилеристите и по нататъшно укрепване на мощтта на революционните сили с чучхенска ориентация и обяви конгреса за открит.

На конгреса бяха анализирани достиженията, опита и уроците в работата по изпълнението на задачите, набелязани от нашата партия в артилерията, и обсъдени мерки по извършването на нов прелом в усъвършенстването на бойната подготовка на артилеристите.

Излезе с доклад началника на Генералния щаб на КНА Ли Ен Гир.

След това бяха речите.

Първия секретар на ТПК, Първият председател на ДКО на КНДР, Върховния Главнокомандващ на КНА Ким Чен Ун произнесе програмна реч. В своята реч той отберяза: този път артилеристите от Народната Армия са се събрали на едно място, и високо поддържайки идеите на партията за отдаване приоритет на артилерията, обсъдиха ред въпроси по усъвършенстване на боевата подготовка на артилеристите в съответствие с изискванията на настоящата ситуация и съвременната война. И подчерта някой въпроси по укрепване на артилерията в днешното време.

430898_600.jpg.5d3f3e7635c523ae0933278ab

Той изпрати топла благодарност към всички участници в конгреса, които с патриотична преданост, като бели скъпоценни камъни, със чиста съвест и дълг самоотвержено се борят за усъвършенстване на бойната подготовка на артилеристите, без да снемат от себе си пропитата с пот военна униформа, и всички артилеристи от Народната Армия, надежно защитаващи във всяко време с всички оръдейни разчети небето, сушата и морето на Родината. Той изрази увереност в това, че артилеристите от КНА никога няма да забравят доверието и очакванията на партията и ще творят нови чудеса и ще извършат нов подем в бойната подготовка на артилеристите и така успешно ще изпълнят свещената мисия и дълг, зададени от днешното време и революцията.

След завършването на речта на Ким Чен Ун последваха бурни възгласи "Мансе!" по адрес на талантливия Пълководец, който издигна безсмъртната велика програма за укрепване и развитие на артилерията в чучхенска ориентация.

На конгреса беше прието писмено обръщение към Върховния Главнокомандващ Ким Чен Ун.

431321_600.jpg.da1cdfcc05ffcc301e3a75982

Ким Чен Ун излезе с заключителна реч.

В своята реч той изрази крепка надежда, че всички участници, последователно претворявайки в живота духа на конгреса, с чест ще изпълнят славната си мисия и дълг пред партията и революцията, Родината и народа. След това обяви конгреса за закрит.

Той изрази надежда и увереност в това, че всички участници в конгреса с бурния пламък на боевата подготовка, както в дните на борбата в планината Пекту (там започва героичния път на Ким Ир Сен. бележка на преводача), и съревнованието за точен артилерист последователно ще усъвършенстват бойната подготовка на артилеристите и ще се откроят в авангарда на ерата на забележителния разцвет в укрепването на военната мощ, и им изпрати топъл боеви поздрав.

                                                                                                  ПАМЕТНА СНИМКА

Първият секретар на ТПК, Първият председател на ДКО на КНДР, Върховния Главнокомандващ на КНА Ким Чен Ун се фотографира за спомен с участниците от ІV конгрес на артилеристите от КНА.

Когато Ким Чен Ун пристигна на мястото на снимката, всички участници славословеха (извинявам се за архаичната дума, ама по модерен превод не можах да измисля) и изразиха безграничната благодарност към уважаемия Ким Чен Ун, който твърдо защитава и безкрайно прославя непомрачените заслуги на великите вождове в строителството на артилерията с чучхенска ориентация и откри фазата на бурен разцвет в укрепяването на артилерията, и горещо го приветстваха.

431500_600.jpg.0874778a949300fb70bd759e3

Отговаряйки на горещите ликувания на участниците, Ким Чен Ун  изпрати топъл боеви поздрав, на тези, които съхранили в дълбините на сърцата си непоколебимото кредо, диктуващо, че съвременната война има своя артилерийски бог и боеготовността на Народната Армия зависи от бойната подготовка на артилеристите, раздухващи бурно пламъка на бойната подготовка, както в годините на борбата в планината Пекту, и съревнованието за точен артилерист.

Той отбеляза, че ІV конгрес на артилеристито от КНА се явява важен момент за енергичното осъществяване на идеите на нашата партия за приоритет на артилерията, активно претворяване в живота на самобитния метод на водене на артилерийския бой съгласно изискванията на съвременната война и извършването на голям революционен прелом в усъвършенстването на бойната подготовка на артилеристите.

След това той горещо поздрави участниците в конгреса и се фотографира с тях за спомен.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Оставил съм оформлението както е в оригинала, нека младите видят за какво става въпрос в оригинал, а не - както обикновено става, когато някой им сдъвче информацията и им я даде през своята призма.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...