Отиди на
Форум "Наука"

Моon Express е първата частна компания получила разрешение да изпрати хора на Луната


Recommended Posts

  • Администратор

 

Моon Express е първата частна компания получила разрешение да изпрати хора на Луната


NАSA работят над разнообразни проекти и идеи, с които да ни позволяват да виждаме как изглеждат дори най-далечните кътчета на галактиката ни, но сега разбираме за едно интересно събитие, което ще промени идеята ни за начина, по който изследваме Космоса. Основната причина за това е, че след поредица от дълги преговори с представителите на правителството от Moon Express се превърнаха в първата частна компания, която получава правото да пътува до Луната. Решението е много интересно, тъй като досега подобна привилегия бе достъпна само за космически агенции като NASA, но ето, че вече е възможно и за представителите на бизнеса.

По този начин следващата мисия на Moon Express, която е насрочена за следващата година автоматично ще се превърне в първият подобен проект с частен характер и определено ще предизвика голям интерес в глобален мащаб, предаде TechCrunch, Лично шефът и съосновател на този бранд, Боб Ричардс се похвали, че те вече имат зелена светлина да изследват "осмия" континент на планетата ни, а именно единствения ни естествен спътник. От своя страна те са достатъчно амбицирани в своя успех и вярват, че това ще положи началото на навлизането на много повече компании в тази индустрия, коментира TechCrunch.

Началото на Moon Express  е свързано с международния конкурс Lunar X-PRIZE на Google и награден фонд за всеки, който разполага с ефективна идея за приземяване на космически кораб на повърхността на Луната. Сегашното решение е много интересно, тъй като досега единствено суперсили като САЩ, Китай и СССР са имали привилегията да изследват отблизо повърхността на нашия спътник. След тази новина ще е още по-интересно да видим дали всичко ще върви по план със следващата мисия на Moon Express, която трябва да стартира през следващата година.

Източник: http://www.digital.bg/moon-express-e-parvata-chastna-kompaniq-poluchila-razreshenie-da-izprati-hora-na-lunata-article517079.html

Link to comment
Share on other sites

От гледна точка на интелектуал. еволюция, това е един лош  <ден> .
Изследванията и интелектуал. <заразяване> на близкия Космос е добре да става в обединение , от една стегната и мисловноидеологически изпълнена Световна структора. Заради това все още смятам развихрените амбиции за подранили.
 

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Технологиите позволяват частни компании да мислят за неща, които до преди 10 години бяха невъзможни. Нищо чудно до този полет вече да има още няколко компании, които да имат разрешение да кацнат на Луната.

Има още една новина от този сектор: 

"Върджин Галактик" с лиценз за космически туризъм
Virgin Galactic все своя космически лиценз

Компанията "Върджин галактик" получи лиценз от американските авиационни власти да извършва полети с космически туристи, след като покрие всички тестове за безопасност. Подобен лиценз се издава за първи път. Очаква се полетите да започнат през следващата година.

Спейсшип 2 се отделя от земята. вероятно така ще започне първият полет с шестима космически туристи на борда и двама пилоти. Но преди това да стане, компанията "Върджин галактик" трябва да изпълни няколко условия - да покрие изискванията за безопасност и да бъдат тествани софтуерните и хардуери системи на кораба по време на полет. Федералната служба по авиация на Съединените щати издаде лиценза, но той ще бъде променен, след като компанията предостави данни за програма с тестови полети.

През февруари в Калифорния сър Ричард Брансън гордо представи звездата на любимия си проект - "Спейсшип 2". 

Но компанията му трябва да се справи с още много предизвикателства. През октомври 2014 по време на изпитателен полет над пустинята Мохаве оригиналният кораб се разпадна, вторият пилот загина, а пилотът беше сериозно ранен. Като причина официално беше посочена пилотска грешка. Компанията построи втори кораб, а според плановете ѝ космическата ѝ флотилия трябва да се състои от общо пет . 

Билетите по 250 000 долара вече са в продажба. 700 души са внесли депозит досега. Със "Спейсшип 2" те ще се издигнат на 100 километра над земята, където в продължение на няколко минути ще са в безтегловност и ще се насладят на гледка към повърхността на нашата планета от ръба на космоса. Корабът ще бъде извеждан на височина от 15 км от друг летателен апарат, после ще се връща обратно в атмосферата и ще се приземява на пистата като обикновен самолет. 

Link to comment
Share on other sites

Какви са моите опасения и информация относно т.н. частнокорпоративна инициатива в изследването и овладяване на пространствата и обекти около Земята и в Слънчевата система.

 В частни ръце освен ефект в иконом.социалната ситуация на държавно и глобално ниво , има и едно размиване в отговорност и планиране , огромни ресурси могат да се изплъзнат от прекия контрол на < Демократичните> режими.  Групировките, картели, съвети и кръгове ще имат нови <безкрайни> полета за игра.

Режимите и новият все още рехав световен ред , ще се втвърдят и усилят, което според мен и моите съмишленици е във вреда за бъдещите процеси на развитие. Ние изгубихме повече от век в самоподдръжка  на някакви форми на организация, които са безперспективни. Никой не бива да се успокоява , че няколко века или хилядолетие са без особено значение за еволюционния земен и интелектуалноевол. процес. Това изгубено време в бъдеще расте  в прогресия , сега в този времеви интервал / векове, за в бъдеще десетки хилядолетия, което е доста вероятно да приглуши потенциала та дори и да заличи тази сегашна възможност за ускорена материална еволюция.

Процесите на корпоративно, картелно, феодализиране в земна и космическа икономика , предоставят и възможност. Съществува вероятност , поради властови и лидерски болни и неутолими желания , да се ускори процеса към генезис на нови носители на интелект, което е ключ към космическо материално задвижване, т.е. нов епизод в еволюция на Материя. Ние сме на мнение , това крие рискове за трагедии в голям мащаб, или нещо като антихуманно развитие, възможна  висока цена . платена с много страдание. Преходът е по приемлив , ако в него е вложена някаква <организация> , а за това е необходим държавен и най/вече наддържавен глобален <демократичен> контрол.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...