Отиди на
Форум "Наука"

Креационистки умотворения


kall

Recommended Posts

  • Потребител

В тая тема ще събирам всякакви креационистки писания, които намеря в нета, когато си нямам друга работа. Своего рода колекцийка тип "панаир на уродите". Ако имам време и възможност може дори да си я поддържам тая спам-тема( и докато я търпят модераторите, надявам се). И така, започвам с един "сериозен" източник( старо!). 

Цитирай

Еволюцията е лъжа!

Поне така твърди Пол Браун в своя септемврийска реч, която разбуни духовете в САЩ, и то не само сред научната общност. ”Всичко онова, на което са ме учили – за еволюцията, ембриологията и теорията за Големия взрив, са лъжи, идващи директно от Ада”. Звучи като думите на фанатизиран християнски или мюсюлмански проповедник, но случаят съвсем не е такъв. Пол Колинс Браун Младши е член на Републиканската партия, както и представител на щата Джорджия във висшият орган на законодателната власт в САЩ – Конгресът. Пол е високообразован – завършил е химия, има и докторска степен по медицина. Въпреки това, в своята реч на 27 септември тази година на банкет в евангелистката Liberty Baptist Church в Хартуел, Джорджия, конгресменът изказва няколко, меко казано, странни твърдения. ”Целта на всичко това е да лиши мен и всички останали, които са учили тези лъжи, от разбирането, че имаме нужда от своя Спасител. Разбирате ли, като учен съм достигнал до много научни факти, които показват, че това всъщност е една много млада планета. Не мисля, че Земята е на повече от 9000 години. Вярвам в това, че е създадена за шест дни, точно както пише в Библията”. Това не е първият случай, в който Браун привлича вниманието на медиите и обществеността със смели изказвания и инициативи. Освен че през 2008 нарече новоизбраният президент Барак Обама социалист и предупреди, че той може да започне марксистка диктатура, през 2009 г. Браун предложи 2010-а да бъде обявена за ”година на Библията”.

Прочети още : https://www.actualno.com/science/evolucijata-e-lyja-news_402931.html
© Actualno.com

Прочети още : https://www.actualno.com/science/evolucijata-e-lyja-news_402931.html
© Actualno.com

Редактирано от kall
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И още едно попадение( забележете, че човекът е биолог, не му се подигравам!)

Цитирай

Еволюционната "теория" е лъжа!

Икона изобразяваща сътворението на растенията

Икона изобразяваща сътворението на растенията от Господ Иисус Христос в третия ден на сътворението.

"Какво може да бъде по-жалко и по-безумно от хора, които дръзват да твърдят, че всичко съществуващо е произлязло от само себе си, и лишават цялото творение от Божия Промисъл? Кажи ми, как е възможно толкова стихии и такова благоустройство на съществуващото да се управляват без Владика и повелител на вселената? И корабът не може да плава по морските води без кормчия, и воинът не може да извърши нещо доблестно без военачалник, и домът - да бъде благоустроен без управляващ. А този безпределен свят и тази съгласуваност на стихиите нима могат да съществуват от само себе си, случайно, ако няма Управляващ всичко, Който с премъдростта Си да поддържа и съизмерва всичко видимо?!"

Свети Иоан Златоуст, ✟407 г. сл. Р. Хр.


Аз, Кирил Методиев, с Божията помощ създател на сайта Българската флора онлайн, като биолог и някогашен убеден еволюционист, заявявам, че така наречената "еволюционна теория" е една голяма лъжа. Голяма, в смисъл широко разпространена, но всъщност много плитко скроена.

Заявявам и съм убеден в това, че целият свят - всичко видимо и невидимо, включително и прекрасните растения представени в сайта, е сътворено от всемогъщия Троичен Бог. Този Бог, който изповядва Св. Православна църква.

Всъщност еволюционната "теория" изобщо не е теория, тъй като:

  • Няма нито едно реално доказателство за съществуването на еволюция в природата или в лаборатория - има само предположения, основани на фантазиите и догадките на квази учени.
  • Никой никога не е наблюдавал биологична еволюция в природата или в лаборатория.
  • Докато чрез истинските научни теории могат да се правят предвиждания и прогнози, чрез еволюционната "теория" никой никога не е предвидил нищо.

Ето, например, какъв е отговорът на еволюционната "теория" на въпроса "Как е възникнал животът на земята?":

  1. НЕИЗВЕСТНИ ВЕЩЕСТВА
  2. в предисторическото минало, чрез
  3. НЕИЗВЕСТНИ ПРОЦЕСИ
  4. които вече не съществуват, са произвели
  5. НЕИЗВЕСТНИ ФОРМИ НА ЖИВОТ
  6. които не могат да бъдат открити, но които биха могли чрез
  7. НЕИЗВЕСТНИ МЕТОДИ ЗА ВЪЗПРОИЗВОДСТВО
  8. да породят нов живот в
  9. НЕИЗВЕСТНА СМЕС ОТ ЕЛЕМЕНТИ В ОКЕАНА
  10. в
  11. НЕИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И МЯСТО

(По книгата на Денис Питърсън "Разкриване тайните на творението", София, изд. Нов човек)

 

Това се преподава в съвременните учебници по биология и теория на еволюцията. Всеки сам може да прецени, доколко това е наука.

А в следващите връзки можете да прочетете за някои от многото случаи, показващи, че Бог е творецът на живата природа и човека:

Който се интересува повече от научната страна на въпроса, може да прочете, като за начало, книгата на Хенри Морис "Научен креационизъм".

Слава Богу за всичко!

----------------------------

Кирил Методиев, по Милост Божия православен християнин, биолог и създател на уебсайта Българската флора онлайн.

 

http://www.bgflora.net/evolution/evolucionnata-teoria-e-lazha.html

Редактирано от kall
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 

В противовес на тези креационистки опити просто трябва по-задълбочено да се обмислят възможностите за Възникването на живота като естествена еволюция на химичните процеси в неживата материя, без нуждата от Сътворение, Творец или извънземен разум, семе или други подобни. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
  • Потребител

Малко факти опровергаващи креационизма и съвършенството на човека. Полезно при спор с вярващи в "съвършеното творение - човек" 

https://dreveniztok.blogspot.com/2023/08/blog-post.html?fbclid=IwAR0xGYG3hPUhDiKxJ0yIMfJxzsDkNyajd_8ZPxOAweBaFC2VJT6vWycToCU&m=1

Редактирано от Димитър Йорданов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Креационизма, както и натурализма са крайни и радикални вярвания, при които съответно, за да съществуват са необходими вярващи.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...