Отиди на
Форум "Наука"

Главоломни печалби от Интернет


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

ГЛАВОЗАМАЙВАЩИ ПЕЧАЛБИ ОТ ИНТЕРНЕТ

През тази година Интернет рекламата ще завоюва допълнителен дял от световния рекламен пазар, като ще изпревари по приходи сегменти на външната реклама – например билбордовете. Това се казва в изследване на британската агенция за медийно планиране Zenith Optimedia.

Според агенцията растежът ще е подхранен от по-малки рекламодатели, които се обръщат към световната мрежа заради сравнително по-ниските разходи и поради факта, че могат ефективно да насочват посланията си към определена таргет група.

Предвижда се разходите за реклама в Интернет да се повишат с 84% между 2005 и 2008 г., за да достигнат в края на този период сумата от 34,2 млрд. долара. Прогнозата е повишена спрямо предишните очаквания на Zenith Optimedia за покачване от 76%.

Целият рекламен пазар за тази година се очаква да донесе приходи от 421,21 млрд. долара, а през 2008 г. - 468,99 млрд. долара.

В доклада на агенцията се посочва, че за 2006 г. онлайн рекламата ще има най-висок дял на рекламния пазар във Великобритания (12,9 на сто). Следва Швеция с дял от 10,5 на сто. Така тези две държави ще станат първите в света, в които делът на Интернет рекламите ще достигне двуцифрено число.

В световен мащаб този дял ще бъде 5,7% за тази година, като очакванията за 2007 и 2008 г. са съответно за 6,6 и 7,3 на сто. По този начин през 2008 г. преднината на радио рекламата ще бъде стопена и радиото ще се справя с едва 0,7 процентни пункта по-добре от Интернет по отношение на пазарното присъствие в сравнение с настоящата разлика между тях, която е от 3,9 процентни пункта.

Пътят за догонване на вестниците е далеч по-дълъг, но изглежда, че в дългосрочен план списанията ще бъдат на едно и също ниво с Интернет, смятат от Zenith Optimedia. От години списанията губят по малко от рекламния си дял и то именно за сметка на онлайн изданията. За тази година световните вестници и списания ще имат дял от съответно 29,2% и 13%, а за 2008 – 28% и 12,7%.

Лидер в света на рекламата и сега, и през следващите няколко години остава телевизията, която ще генерира рекламни приходи в размер на близо 159 млрд. долара за тази година и 177,65 млрд. през 2008 г. Това се равнява на дял съответно от 37,7% и 37,9%.

Китай, Индия, Индонезия и Япония ще са сред най-бързо развиващите се рекламни пазари след 2006, като специално китайският пазар в голяма степен ще се облагодетелства от провеждането на Олимпийските игри в Пекин през август 2008 г.

Десетте най-бързо растящи пазара за 2005-2008 обаче ще са:

1. Египет (+123%);

2. Русия (+117%);

3. Румъния (+101%);

4. Индонезия (+83%);

5. Виетнам (+77%);

6. Филипините (+76%);

7. Обединени арабски емирати (+72%);

8. Китай (+66%);

9. Кувейт (+65%);

10. Индия (+53%).

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...