Отиди на
Форум "Наука"

Произход на българите-истината


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

 

Цитирай

 

Работата става дебела. Снощи качих софтуера за генетично плотиране на Райх и паабо и го пуснах да прави графики на секвенсираните от изследването образци. Сложих няколко унгарски скита, протославяните от чехия, всички алани, + прабългарите от салтовомаяцк, 7 в. сл. и по двама от всички секвенсирани централноазиатски популации.

Сложих двама съвременни българи, двама пелопонески гърци и двама хървати. Подчертавам, това са официалните дата файлове на секвенсираните в изследването хора и същия софтуер, използван в изследването и във всички изследвания на райх и паабо. Резултатите са официални, така да го кажа, и не мисля, че някой досега го е правил в БГ.

Мисълта ми е, ако някой иска да ги използва в научно изследване, да заповяда - само че да се позове откъде ги е взел и кой ги е правил.

Резултатите от плотирането: bulg1.jpg

Образци Алан:ДА164 иДА243 са от салтовомаяцката култура, предполагаемите прабългари на аспарух недалеч от делтата на дунав. Отново да подчертая, това са официалните генетични файлове от изследването. Не съм казвал на софтуера какво да прави, нито този софтуер е чел учебници по история, както и да е, софтуерът веднага откри връзка между съвременни българи и алани и я плотира; скоред графиката, която направи съвременните българи са смесица от *три популации*: 1. Алани от салтовомаяцката култура 2. Скитославяни от Унгарската пуста (Скитиан_Хунгари ДА191) 3. Пелопонески гърци.

Образците от пелопонеските гърци ги вкарах като прокси на балканското население от античността или ако щете, на популацията на ИРИ?византия отпреди впн. Но това са образци на съвременни хора. 

1.Първо, за "Аланите". За мое огромно удоволствие - и изненада - софтуерът откри конкретната популация от кавказ, с която са свързани "българските" алани. Това е една популация от арменското плато от желязната епоха известна като Лхашен Метсамор. Образецът е от 800 г. пр. н. е. и не мисля, че някой знае кои са били тези хора, но това е популацията, донор на кавказко днк у алани и съвременни българи (образец ИА:ДА31) на плота. Това е източникът на кавказки гени у нас и у прабългарите. Освен с тези хора, аланите/прабългарите са свързани, естествено, със скито-сарматите от средна азия, по-конкретно, с образците маркирани като канжу - това, мисля, че са согдианци, но ще проверя пак. Самите согдианци  изглежда са смесица между вусуни -усун и средноазиатски скити, или поне така ги разчита софтуера.

2. "Унгарските Скити"

Хърватите, които поставих в плота, като прокси на балканските славяни, са централен източник на гени за съвременните българи. Самите хървати са разчетени доста интересно от софтуера - като смесица от унгарски скити от 5 в. пр. н. е. от пустата, и за мое огромно удивление, софтуерът набързо разкри връзката им с горските жители на чехия от същата епоха ПОПРАД ДА:119, за които се спореше дали не са славяни. Не не, са славяни, защото балканските славяни са смесица от балатонски скити и хора от чешките гори - което вече е славяни. Или поне хървати.

Както и да е, и съвременни хървати, и съвременни българи, имат генетична връзка с тази смесица от скити и горски жители на чехия - хърватите по-голяма, ние по-малка, но за мен няма съмнение, че това е славянския компонент у нас; както и даа е, нека гледаме обективно - тези "славяни" са на първо място и няй вече скити от пустата, с известна смесица от чешко-карпатските гори.

3. Единият от образците на скити от пустата обаче попадна много далече - между съвременни българи и съвременни пелопонесци. На юг от нас. Този "скит" софтуерът го посочи за третия източник на българската популация, но и за донор на гръцката популация. Генетичната разлика между него и другия скит от балатон - този със славянските гени, е доста голяма, което ме прави да се съмнявам, че този скит - също от 5 в. пр. х. и също от балатон, е прокси на траките, и е по-скоро трак или дак, отколкото скит. Нямам друго обяснение за мястото му. Изглежда, "скитите" в пустата, които са близки по култура и всичките са конни номади, са от различни етноси - някои от племената са славянски, други са тракийски, а може и да са илири - кой да каже - но софтуерът не открива особена връзка между тях и иранските скити. Тази скитосарматска популация от пустата не е степноиранска по гени - това са бъдещи славяни, а някои от племената изглежда са тракийски или илирийски - не знам, но това е източникът на балканските славяни; те са и източник на останалите славяни, повече или по-малко.

Ами, мисля, че току що решихме проблема с произхода както на съвременните българи, така и на прабългарите. Генетично нещата изглеждат така, както ги виждате в графиката, не съм подбирал нарочно нищо, нито съм карал софтуера да ги реди по определен начин, взел съм по два образеца от всички съвременни на произволен принцип, както и от средноазиатските образци, а аланските и унгарските образци ги вкарах всичките. И ето как ги подреди софтуера. Генетичните дистанции между етносите от графиката са в мащаб едно към едно, няма смяна на мащаба, каквото виждате, това е.

Графиката е достатъчно добра за ползване в научно изследване, който я иска, да се обади или да цитира къде я е видял първо.

Редактирано  от Южняк

 


 

 

 

Редактирано от Frujin Assen
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Това е един пост на Южняка, който заслужава да се чете и препрочита много пъти. Според мен той поставя нови граници в изучаването произхода на българите. 

Редактирано от Frujin Assen
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

или литературно казано:

НАРОДИЩЕ СЛАВЯНОБОЛГАРСКОЕ
(Или стихоплетсване върху историописната гавра с траките - официална версия)

Жили били, боси, в драки
Трийсет милиона траки.
Мръсни, гладни неумити
Хем номади, хем бандити!

Арий дава им юзда!
Грък пък свива им гнезда,
и мъждукат некак тия
сред кози и мръсотия.

Бели, спретнати, засмяни,
идат хиляди славяни
руси, снажни, синеоки,
като борове високи!

Доста дълъг път са взели,
За беда са загорели.
На дърво ще се качат,
Зор – тракийка да свалят.

А мъжете им ги няма.
На Орфей са те във храма.
Дивите тракийки всите
скриха срама под полите.

С погасения мерак
Не остана кьорав трак
Всички станаха славяни,
Кой одето ги подхване!

Злато, вино, грънци, крави,
нищо няма да остави
будният славянски мъж -
присвоява отведнъж.

И славянската женица
Търчи с менци за водица
но втрещена е дълбоко
и се спира край потока.

Очи търка, поглед снема –
Бре, такова куче НЕМА!
Край потока има звяр
със копита и товар!

Дор се вайка, чуди, плаче,
от гората мъж изскача!
Мургав, с дръпнати очички,
българин е – знайте всички!

В ужас тича тя към тях,
а зад нея – бурен смях
Бягат цял планински склон,
Тя – пеша, а той – на КОН!

(Още по е интересно –
туй се случва ПОВСЕМЕСТНО)!
Кюта – пата, пата – кюта –
врява във Константинопол чута!

Най накрая не остана
славянка необладана.
А славяните, горките
В ужас скубят си косите.

Гледат облите кореми -
смърт за цялото им племе.
Вече нямало славяни,
българи от днес ще станем!

Тъй славянското посърна!
Бог за траките им върна!

©2010 Стефан Симеонов

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...