Отиди на
Форум "Наука"

Компютър и интернет оттук оттам.


Recommended Posts

  • Потребител

На форума има огромно количество теми с по 1 - 2 а то и с 0 мнения. Голяма част от темите са много конкретни , така че след 2 мнения няма какво повече да се пише по темата. Аз не съм привърженик на хиляди нови и нови теми , според мене е по - логично да има по - малко теми, но по- обхватни. Но много хора се дразнят ако отговора не е точно по дадената тема, а по страничен. 

Например в темата - " Влияние на слънчевата радиация върху ритъма на работа на мравките " трябва да се пише само за мравки , а не за термити , калинки или пчелички ! Сайта не е за компютри , за това си позволявам да направя една по - обща тема за компютрите и интернета. Може да се пише всичко от света на компютрите , лаптопите, планшетите, таблетите , браузерите, вирусите , анти вирусите. За компоти не трябва да се пише , освен ако компотите не са направени с някаква компютърна програма. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

В Европа няма да се произвеждат повече персонални компютри

https://www.segabg.com/category-technologies/evropa-nyama-da-se-proizvezhdat-poveche-personalni-kompyutri

 

Последната европейска фабрика за производство на персонални и преносими компютри, която се намира в южната част на Германия, ще бъде затворена през 2020 г., съобщи японският собственик Fujitsu.
Затварянето на завода в Аугсбург ще засегне всичките 1500 работници в това предприятие, , както и още 300 работни места в кооперативни германски фирми. Разработването на продукти, окончателното сглобяване и логистиката ще бъдат изцяло прехвърлени в Япония.

Компанията потвърждава, че немската фабрика за производство на преносими компютри и устройства за съхранение на данни е последната по рода си в Европа. Поради консолидирането на PC индустрията в момента в света има само няколко фирми, които произвеждат такива устройства. Това са американските Apple, Dell и HP, както и компании от Източна Азия - тайванските Acer и Asus, китайската Lenovo и южнокорейските Samsung и LG.
 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Нова стъпка в третото - компютърно - дигитално хилядолетие ! Първият в историята на човечеството дигитален говорител е китаец ! 24 часа в денонощието, 7 дена в седмицата , 365 ( понякога 366) дена в годината този симпатичен китайски говорител от Китайската Държавна телевизия чете без отдих и умора новините по Света и Китай !

2-format2020.jpg

В страната с най - много компютри, патенти, мобилни телефони, лаптопи, нотбуци, планшети и таблети - Китайската Народна Република компютърниите специалисти са създали дигитален говориел който трудно може да бъде различен от истинският реален говорител на телевизията . Маниери, движение на усните всичко съвпада с реалния свят ! Единственната разлика е, че дигитално - виртуалния китаец не се изморява при четенето на новини и съобщения !

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За тези от вас които искат да чуят гласа на китаеца създаден от IT компанията  Sogou съвместно с информагентството «Синхуа» моля наслаждавайте се на дигиталния 21 век и III хилядолетие. За модел на дигиталния говорител са служели реалните китайски говорители Qiu Hao и Zhang Zhao !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
On 8.11.2018 г. at 22:42, Du6ko said:

Последната европейска фабрика за производство на персонални и преносими компютри, която се намира в южната част на Германия, ще бъде затворена през 2020 г., съобщи японският собственик Fujitsu.

Ето линк към продукцията на персонални компютри на германската Terra, която си е оперираща и работи, но наистина са съвсем скромни като асортимент и 85 % от продуктите им се реализират на вътрешен пазар.

https://www.wortmann.de/en-gb/search.aspx?q=*&category=AA_TERRA_PC&attributes_producttype=-51

По принцип става въпрос за асемблиране на компютърни конфигурации, чаркаляците вътре /процесори, памет и т.н./ се произвеждат от специализирани фирми, после тези неща се асемблират под шапката на някоя голяма марка, но европейските производители си имат сериозно участие в отделните компоненти, може да се провери колко и кои.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...