Отиди на
Форум "Наука"

Астрология и здраве


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

АСТРОЛОГИЯ И ЗДРАВЕ

Още Парацелз е твърдял: “Лекар, който не разбира от астрология, не е никакъв лекар!” До ден днешен обаче лекарите не обръщат кой знае какво внимание на тези заветни слова. Напразно, защото астрологията действително може да помогне много на всеки един лечител.

Добрите астролози обаче отделят изключително голямо внимание на здравната тема при тълкуването на индивидуалния хороскоп. Защото опитният професионалист знае много добре, че неговият клиент (а това може да бъде всеки един от нас) се интересува истински само от три неща: от своето собствено здраве, от собствените си финансови възможности и от своя собствен интимен живот.

Историята на астромедицината или космобиологията, както я наричат напоследък, е доста дълга. Известният историк на астрологията Курт Полак пише в книгата си “Знание и мъдрост на древните лечители” следното: “Според хилядолетните ориенталски предразсъдъци, звездите са “почеркът на Бога”. Тъй като за древната астрология били необходими наблюдателници в различните точки на света, бърза куриерска служба и, естествено, добре обучени астролози, от тази скъпа услуга се ползвали само владетелите и държавният апарат. Тогавашните астролози следели движението на Слънцето, Луната и познатите им планети. Понякога те се занимавали с чисто климатични проблеми, но още тогава астрологията се използвала и за установяването на дадена болест. Тя давала доста точни сведения за това, как ще протече заболяването…”

Малцина са тези, които знаят, че наред със споменатия Парацелз с астромедицина са се занимавали такива титани на мисълта като Тихо де Брахе, Франсис Бейкън, Фридрих Вилхелм Шелинг, д- р Феерхоф и др.

Истинска революция в тази област предизвика обаче астрологичната династия Ебертин.

В началото била Елзбет Ебертин… Когато един ден я помолили да изготви хороскоп на непознат човек само по рождените му данни, тя, след като съставила хороскопа, възкликнала: “Този човек ще стане водач (фюрер) на немския народ!” Познала, защото била изготвила хороскопа не на кого да е, а на Адолф Хитлер…

Истински велик космобиолог обаче става нейният син Райнхолд Ебертин, който още през 1928 година започнал да издава знаменитото списание “Астрологичен съветник”. От 1948 година насам това списание се нарича вече “Космобиология”.

През 1938 г. Райнхолд Ебертин свикал в град Ерфурт конгрес на “астромедицинските пионери”. През същата година той започнал да издава и астрологичния годишник “Поглед в бъдещето”, като по- късно го прекръстил на “Космобиологически наръчник”.

Този гений на астромедицината е издал и ред изключително сериозни и важни трудове, които се превърнаха в крайъгълен камък на съвременната астромедицина. Трудове, които нашенските “астролози” не са и помирисвали. Сами си направете извода колко пари чинат тези хора и техните “услуги”.

Иска ми се да изброя все пак поне част от книгите на Райнхолд Ебертин… На първо място бих споменал изданията “Звездите ни помагат да лекуваме”, “Човекът и Космосът”, “Космобиологична диагностика”, “Основи на космобиологичната медицина”.

Делото на Райнхолд Ебертин бе продължено от сина му Балдур. През 1955 година баща и син Ебертин получават покана от проф. д- р Урбан, шеф на университетската клиника в Инсбрук. Заедно с професора те извършили ред наблюдения и експерименти в поверената му клиника. След дългогодишни проучвания двамата астролози открили връзката между шизофренията и взаимоотношенията между Луната и новооткритата планета Плутон.

Не след дълго била основана и “Космобиологичната академия Аахен”, към която се числели баща и син Ебертин, проф. д- р Урбан, проф. д- р Хайнрих Райх и д- р Валтер Голнер.

В наши дни вече е напълно възможно един истински астролог да посочи на своя клиент всички уязвими органи и системи на неговия организъм и по този начин да превърне прогнозата в... диагноза. И то доста преди болестта изобщо да се е появила!

Стига астрологът действително да е астролог и да си разбира от работата…

(Откъс от моята книга "Как да предскажем бъдещето", издадена от ИК "Труд")

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Здравей!

Искам да те попитам нещо...

Една моя приятелка, която усилено се занимава с астрология, веднъж ми сподели, че съществува раздел в астрологията, свързан с... как да го формулирам... бъдеще в миналото (?!) - става дума за астрологическа "снимка" (?!) на минал исторически момент.

Не става дума за откриване на неизвестната дата на някакво събитие по картината на звездното небе.

Става дума за някакво сражение, примерно и астрологическа... ммм... прогноза на резултата от сражението, стратегическите възможности на ситуацията, хороскоп на събитието + хороскопи на генералите...

Нещо такова...

Можеш ли да осветиш малко тази проблематика?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Абе аз отдавна съм се заканил, че ще трия всичко в този форум свързано с астрология, ама айде ще оставя човека да ти отговори и да се обоснове ако може щом искаш, пък после ще видим. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Потребител
Значи тук не се говори за астрология, така ли?

Не се говори за глупости. Така е. Зодиаци, врачки, "лечителки" и други подобни неща могат преспокойно да се обсъждат на мегдана с кварталните клюкарки.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Тонът е такъв защото тук не се толерират много извън научните...как да го нарека...предположения...

Иначе не...ние тук сме се събрали една групичка ентусиасти и искаме да направим нещо голямо... :)

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Въпреки, че вече прекрачваме границата, но нали съм Администратор...то остана и някой да ми каже нещо...и въпреки, че мястото не е тук...

Както казах тук сме се събрали една групичка хора...и се радваме, че се присъединяват още интересуващи се и знаещи и то не само от България...което за нас е достатъчно да продължаваме с това което правим...и моля не се притеснявай и пиши където ти е удобно...

Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...