Отиди на
Форум "Наука"
boyko

Ще можем да избираме пола на децата си

Recommended Posts

Masayuki Shimada и екип от университета в Хирошима са намерили безвреден, обратим и сравнително евтин начин за забавяне подвижността на сперматозоидите носещи Х или Y хромозоми. Такова забавяне на практика прави невъзможно класирането при яйцеклетката на съответните избрани (забавени) сперматозоиди. По този начин родителите ще могат да избират пола на детето без да се нарушава способността за оплождане или жизнеспособността на спермата. Очаква се и широко приложение в животновъдството. Опитите за сега са върху мишки, говеда и свине и в начален етап, но показват 80-90 % успеваемост. Остават отворени етичните страни на такива възможности за избор на пола на детето при хората.

https://phys.org/news/2019-08-simpler-sex-offspring-sperm.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

Редактирано от ISTORIK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...