Отиди на
Форум "Наука"

нови македонски изцепки


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

27 ноември 2006 | 12:50 | Агенция "Фокус"

Скопие. За Белград македонците са сърби, за София македонците са българи, за Атина македонците са гърци, за Тирана македонците са албанци. Ако македонците са и сърби, и българи, и гърци, и албанци, неминуемо е заключението, че и сърбите, и българите, и гърците, и албанците в основата си са македонци. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” председателят на Световния македонски конгрес (СМК) Тодор Петров. В интервюто си Петров, лидер на организация, която претендира да е “неформален световен парламент на македонците в целия свят”, застъпва ред тези, които противоречат не само на българската история, а и на доказани от столетия световни исторически истини.

Освен горната теза, лидерът на СМК заявява още, че всички народи на Балканите имали общ произход – от Македонската империя и впоследствие – от римската тема “Македония”. Според него, например в България “само ромите и турците не са македонци”. Затова, “ако следваме логиката, че всички сме от една и съща цивилизация, в България няма македонско малцинство затова, защото мнозинството са македонци”.

“Често пъти, когато съм в Република България, искам да кажа: не дойдох в Република България като в чужбина, а като в своя татковина, защото всички ние на Балканите заедно, сме част от македонската цивилизация като цяло. И не смятам, че с това мое чувство е накърнено достойнството на държавата България, защото е дълбоко искрено и хуманно”, казва Тодор Петров.

За организацията Световен македонски конгрес (СМК) той твърди, че тя утвърждава македонизма не само като етнология и география, а като идеология и философия, като система на универсални ценности и “основа на нова Европа”.

ОМО “Илинден” ПИРИН, ОМО “Илинден” и други македонски организации е трябвало отдавна да бъдат регистрирани: “Има дълбока нелогичност между прокламацията на официална София за македонците като българи и за Македония като българска, и отношението на институциите на властта на същата тази държава България спрямо всяко индивидуално обявяване на неин гражданин за македонец”, казва още лидерът на СМК.

Макар и да не е съгласна с ред от тезите на Тодор Петров, Агенция “Фокус” публикува пълния текст на интервюто му в рубриката “Мнение”.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Обаче вече издиша-а-т. Даже допускат, че българите са македонци, което е голям пробив. Досега бяха татари. Може би са татаро-македонци :punk::punk::post-70473-1124971712:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Гърците не казват, че македонците са гърци. Точно обратното - казват, че старите македонци (тип Филип, Александър) са гърци, а днешните македонци си нямат връзка със старите, т.е. днешните македонци си нямат връзка с гърците. Нали за това се дърпат и за името на Македония? Гърците даже са на далавера македонците да кажат, че са българи.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не са на далавера, защото ако във Вардарска Македония се самопризнаят за българи това може да подтикне и тези в Гръцка Македония да го направят, а пък те са със значително по-чисто самосъзнание.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Признавам им че сред тях има наистина титани на мисълта, само един идиот може да говори подобни глупости. Или ако са му платили де.

Иначе в егейска македония македонската пропаганда не може да има никакъв успех.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е па там имат гърците цяло Министерство на Македония и Тракия...;)

А на македонците нищо друго освен да вдигат шум и да дрънкат с чинели и тенджери не им остава, иначе са погинали съвсем...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Според мен нещата стоят по друг начин !

Република Македония ,или както я наричат гърците "Македонска Област от Федерация Югославия" (т.е. както каза Спирит не и зачитат името и това и е официалното което е във Гърция и така го бяха написали и във ЕвроВизия) . Та както казвах Македонската Държава ПРОПАДА , има изключително слаба икономика, няма никакъв пазар , имат изолация от съседите си , със Албания са на нож , световните банки не им отпускат пари , дипломатическите им отношения със Брюксел , Москва , Вашингтон и Токио са на МНОГО НИСКО НИВО , като единствено със Москва са в малко по-добри отношения , Брюксел не ги признава за народ а пък Вашингтон им отказва срещи , Токио дори не са го погледнали ( всъщност и ние не гледаме към Токио ама не ни и трябва на този етап ) . Та тaзи нещастна държавица , дето отвсякъде е затънала , единствения начин да и се повдигне духа е като си преписват чуждите герои . Вече и те не знаят какво да правят, политиците гледат да опразнят македонската хазна , каквото е останало от Югославия и после си плюят на петите . Все повече Македонци искат Българско гражданство ! Съвсем скоро "Македонска Област от Федерация Югославия" ще затъне така че сами македонците ще напуснат държавата си .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чувал съм един слух, че когато бяха престрелките с албанците в Македония, тогавашният директор на ЦРУ като пристигнал в България, обсъждал с Костов (тогава той беше премиер) да разделят Македония на две - едната част да я дадат на Албания (тази с албанците), а другата на нас. Обаче нали Саксофонски дойде на власт и нещата са се объркали. Незнам дали е вярно, но така съм чувал.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

И аз съм го чувал тоя слух, но такива неща надали излизат при слуховете...

Македония е коминтерновско творение, закрепило се поради следното:

1/ великите сили винаги са искали на Балканите равновесие, а даже чисто географски само България с Македония става големичка;

2/ Сърбия и Югославия винаги са стояли зад печелившите през 20- век и съответно са облажвани, вкл. с Македония.

3/ България, бидейки хем на страната на губещите, хем на съветска страна след ВСВ, отново няма шансове да си получи своето.

4/ Заради историческата и национална справедливост на нас ни се струва, че сме ограбени, от от гл.т. на великите, и ние сме си взели дела /Пиринския/ от Македония.

Да, ама сега вече от Югославия не остана нищо, комунистическото насилие го няма да крепи щурите македонистични тези и остава какво - последните да се врякат колкото може повече, белким Македония стане като Люксембург.....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...